Cel mai citit blog home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Zidaria casei din caramida. Constructia parterului.


Zidaria unei case cu caramida porotherm.

stalp imbracat in caramida

Vom analiza zidaria unei case cu caramida porotherm, wienerberger.
La casa mea s-a folosit caramida de 38STh , de 25, 38 1/2 si de 11,5 cm.

Peretii exteriori au fost ridicati cu caramida de 38STh, iar la peretii interiori s-a folosit caramida de 25 si de 11,5.
Pentru ca zidurile exterioare au o grosime de 38 cm, iar stalpii 25 cm, acestia din urma sunt imbracati/placati cu caramida de 38 1/2, adica jumatati. In felul acesta niciun stalp nu va lua contact cu exteriorul. Vezi poza alaturata. Din acest motiv, armarea stalpilor trebuie sa fie gata si asezata la pozitie, inainte de a incepe zidirea.

carton smoala zidarie

Primul rand de caramida.Primul rand de caramida trebuie asezat pe o banda de carton cu smoala, nu direct pe elevatie, pentru a nu lasa umezeala sa patrunda din fundatie in ziduri. Aceasta banda este lipita la flacara.

Dupa ce s-a montat banda de carton, de la o zi la alta, in functie de viteza de lucru a meseriasilor, casa incepe sa ia contur. Bucuria e mare, insa nu te grabi sa cumperi mobila pentru bucatarie, mai e mult pana departe :)

Cea mai simpla etapa in construirea unei case… este? Ai ghicit, zidaria. Nu spun eu asta, o spune constructorul. Evident, cand i-am spus asta zidarului, am primit o teorie de juma’ de zi, dupa care am picat de comun acord cu el. Care este adevarul, de fapt?Parerea mea este ca aceasta este una din cele mai simple etape, in construirea unei case, insa foarte importanta, asadar ar fi bine ca zidarul sa fie foarte priceput. Se spune ca daca peretii vor fi strambi, se vor indrepta la tencuiala, dar parca nu suna bine.

Daca dupa turnarea fundatiei ai tot auzit ca “cel mai greu a fost sa iesi din pamant”, stai linistit; exista o expresie amuzanta si pentru faza zidariei: “pana acum ai bagat banii in pamant, de acum o sa si vezi ceva”.

Adaug mai jos cateva imagini de la constructie, in faza zidariei. Este o placere sa observi cum se ridica primul rand de caramida sau cum se contureaza ferestrele si usile. Il vei putea observa, printre poze, si pe paznicul “angajat” pe parcursul lucrarilor.

Poze zidarie:

Un lucru la fel de important este cat de curat lucreaza zidarii. Este foarte important ca la finalul fiecarei zi de munca, sa lase curat in urma lor. Si ma refer aici, in primul rand la mortarul cazut pe langa constructie, in timpul lucrarilor, care va fi mult mai greu de curatat, a doua zi, cand se va intari.

Avantajele si dezavantajele zidariei cu pereti/caramida de 38 cm:

Unul din avantaje ar fi faptul ca, cel putin teoretic, nu mai ai nevoie de izolatie cu polistiren. Asa spun cei care fabrica aceast tip de caramida. Eu am trecut deja printr-o iarna si pot spune acelasi lucru. Un alt avantaj este si faptul ca stalpii nu iau contact cu exteriorul, fiind imbracati in caramida.

Un dezavantaj este costul final. Va fi ceva mai mare.

Ai nevoie de o firma de constructii care sa iti ridice fundatia sau casa la rosu? Contacteaza-ne la adresa andrei@casadex.ro


Share on Google+0Share on Facebook7Tweet about this on Twitter0Email this to someone


Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:, , , , ,

Autor |

Comentarii

Marta Cristina in august 7th, 2012

buna ziua !
vin si eu cu o intrebare, dupa ce am vazut pozele postate. cat de curand o sa ne apucam si noi de zidarie, am iesit din pamant :D . zidaria, conform proiectului este o zidarie portanta, cu caramida de 25, apoi va fi izolata cu 10. ideea este ca nu stiam ca stalpii pe inconjoara de caramida… eu am altceva in proiect : cofrare stalpi parter + betonul si fierul aferent. pana la urma cum se toarna stalpii respectivi ?
dupa incheierea lucrarilor de fundatie am cerut constructorului sa toarne si stalpii de la parter, ca mustatile de la fier sa ramana sus pe stalp, nu jos, sa nu ne faca cineva vreo bucurie sa ii taie …insa nu ne-a dat voie, din cauza zidariei care “se imbina cu stalpul “, adica ori zidarie completa + stalpi parter , ori deloc …
imi puteti da cateva detalii ?
va multumesc !

Andrei in august 7th, 2012

Buna ziua.
Respectati proiectul. In zidaria casei din pozele de mai sus s-a folosit caramida de 38 porotherm, de aceea stalpii au fost placati cu caramida.

Proiectul dumneavoastra, specifica, din cate inteleg, caramida de 25, deci este ok asa cum apare in proiect.

Zi frumoasa!
Andrei

claudiu in august 9th, 2012

buna seara…am vazut din intamplare acest comentariu si vroiam sa intreb si eu daca trebuie sa fac izolatie sau nu daca fac cu poroterm de 250x238x375,si daca da,de cat ar trebui sa fie izolatia.
am inceput si noi sa zidim primele 2 randuri:).multumesc

DANA in decembrie 16th, 2012

Buna seara.As avea nevoie de un sfat,daca sunteti amabil.Am inceput in Bucuresti constructia unei case la rosu (cu caramida) la inceputul lunii noiembrie.In prezent se ridica peretii exteriori de la etaj (am trecut pe vreme calda peste etapa turnarii placii de la etaj)iar muncitorii isi continua treaba inclusiv in aceste zile cu zapada si chiar cu ger insa toti cunoscutii imi spun sa sistez lucrarile intrucat temperaturile foarte scazute vor dauna acestei case.Acest aspect m-a asperiat ingrozitor iar intrebarea mea catre dvs. este urmatoarea:se poate zidi in zilele geroase?Multumesc anticipat si astept cu nerabdare raspunsul dvs.

Eugen in decembrie 17th, 2012

Dana, opreste lucrarile si te reapuci la primavara. Pe vreme din asta se lucreaza doar la interioare

DANA in decembrie 17th, 2012

Multumesc,Eugen.Asteptam cu nerabdare un sfat.O zi frumoasa!

andreeea in august 3rd, 2013

Am si eu o intrebare pot turna fundatie noua peste cea veche ca sa ma ridic la nivelul strazii si dupa aia sa ridic peretii?

Ionut in octombrie 3rd, 2014

Buna ziua au trcut ceva ani decand locuiti in casa facuta ci caramida de 38 vreau un sfat din partea dum se merita investitia multumesc,ar mai fi ceva sa precizat in proect ca zidaria sa fie cu caramida de 38 cm nu.Astept un raspuns

Andrei in octombrie 3rd, 2014

Salut Ionut. Depinde din ce punct de vedere. Ce pot sa spun clar este faptul ca voi izola casa cu polistiren :)

Mihai Lazar in octombrie 4th, 2014

Buna ziua,
Vad zilnic fundatii turnate sub nivelul strazii, ma intreb oare acei oameni gandesc ?
La o ploaie torentiala le poate intra apa in casa ? Eu cred ca nu gandesc , eu recomand clientilor mei cel putin 30 cm deasupra nivelului strazii .
Cu stima

Linkuri

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament linkuri)

Comentariile se supun regulilor interne