Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Dovlecei (ardei) umpluti cu carne


dovlecei umpluti cu carne




Dovleceii, pe nedrept ignorati de multi dintre noi, pe motiv ca nu ar aduce in alimentatie un aport substantial de vitamine si minerale, au patruns in ultimul timp din ce in ce mai des in bucatarie in diverse forme de preparare: dovlecei pane, chiftelute de dovlecei, salata de dovlecei, dovlecei gratinati etc. Sunt, in general, bine tolerati si consumul lor are efecte benefice in ameliorarea artritelor, afectiunilor oculare, au rol anti-inflamator si de protectie in bolile cardiovasculare.
Si, fiindca e vara si ii gasim din belsug, sa facem dovlecei umpluti.


Ingrediente dovlecei umpluti:
5 dovlecei, ceva mai lungi si drepti
700 grame carne tocata de porc (pulpa sau spata), sau amestec porc si vita
1 kg de rosii bine coapte
2 cepe
1 canita orez
1 legatura patrunjel si 1 legatura marar
sare, piper

Preparare dovlecei umpluti:
Curat dovleceii de coaja, ii tai in doua, de-a latul si le scot cu un cutit semintele. Ii aranjez in picioare intr-o cratita potrivita cu inaltimea lor ca marime.

 preparat dovlecei si rosii umplute

Pregatesc umplutura astfel: toc ceapa marunt si o pun pe foc in 2-3 linguri de ulei pana devine sticloasa. Adaug orezul spalat si scurs, il las 2-3 minute pe foc impreuna cu ceapa si apoi adaug o ceasca de apa. Dupa alte cateva minute adaug si carnea tocata. Amestec si las sa scada. Opresc focul si adaug sare, piper, patrunjel si marar, dupa gust. Cu aceasta compozitie umplu dovleceii deja pregatiti. Acopar fiecare dovlecel cu cate un capac din felii de rosii. Adaug apa suficienta, dar nu cat sa ii acopere si fierb la foc mediu spre mic. Voi acoperi cratita cu un capac. Cand dovleceii s-au inmuiat, adaug rosiile date pe razatoare si ii dau la cuptor pana se leaga sosul si dovleceii se rumenesc.
Mie mi-a ramas putina compozitie si am umplut si cateva rosii, pe care le-am fiert separat.
In acelasi mod se prepara si ardeii umpluti cu carne. Ii servim calzi, stropiti cu smantana.


Share on Google+0Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone


Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:, , ,

Autor |

Comentarii

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Regulament privind comentariile.

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii