Cel mai citit blog home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Tencuiala interioara si exterioara a casei


schela casa


Ce este tencuiala, ce tipuri de tencuiala exista, in ce stadiu al constructiei unei case se executa aceasta?

Dupa ce a fost montat acoperisul, putem numi ca este gata casa la rosu. Urmeaza tencuiala exterioara si interioara.

Ce este de fapt tencuiala casei?

Asa cum spuneam la definitia mortarului, el se foloseste la zidarie dar si la tencuieli. Practic stratul de mortar de aproximativ 2-2,5 cm aplicat peste zidarie (la interiorul si la exteriorul constructiei) si pe tavane, reprezinta tencuiala casei. Cu acest strat de mortar zidurile si tavanele vor fi protejate si netede.Tencuiala exterioara: In cazul casei mele, zidurile sunt ridicate cu caramida de 38Sth, iar peretii nu sunt placati cu polistiren. Asadar, grosimea finala a zidurilor, tencuite la exterior si la interior, este de aproximativ 42-43 cm. Pentru casele placate cu polistiren exista varianta aplicarii polistirenului direct peste caramida (in cazul in care zidaria este dreapta).

Tencuielile pot fi facute pe caramida, BCA, pe plase de suport, pe beton armat etc

Care sunt etapele tencuieliistrop tencuiala


Stropul.
Acesta se aplica primul si reprezinta suportul pentru prindea corecta a tencuielii. Stropul va fi aplicat pe toata suprafata care va fi tencuita si care in prealabil va fi curatata de impuritati. Aplicarea stropului se va face cu mistria sau canciogul si va avea 2-3 mm.

Grundul sau tencuiala grosiera.
Dupa aproximativ o zi-doua de la aplicarea stropului se va incepe tencuiala propriuzisa, care va fi facuta cu mortar (apa, ciment, nisip si var etc) si va avea 2-2,5 cm grosime. Pentru tencuieli este necesar ca temperatura sa fie peste 4-5 grade.

Tinciul.
Rolul tinciului este de a nivela/netezi suprafata tencuita. Tinciul se gaseste la saci in depozite sau magazine specializate. Exista tinci de exterior si tinci de interior. Cel de interior este mult mai fin. Aplicarea tinciului se va face cu gletiera.

Gletul.
Gletuirea peretilor duce la o finisare totala. Gletul, care se gaseste in comert, se aplica peste tinci, iar peretele va deveni “sticla”. Adica foarte neted. Aplicarea gletului se face cu gletiera.

Lavabila.
Dupa ce se slefuiesc pereti, se sterg de praf si impuritati, se poate aplica vopseaua finala (in diverse culori) – vopseaua lavabila.

Cand se aplica tencuiala.

Indicat ar fi (parerea mea) ca tencuiala sa se faca dupa montarea tamplariei (geamuri usi termopan) sau in cazul in care s-a ales ca tamplaria sa fie montata apoi, sa nu se finisieze glafurile interioare sau exterioare cand se executa tencuiala.
Dupa montarea tamplariei, aceasta va fi protejata cu folii (vezi imaginile).

Pentru tencuiala exterioara vor fi necesare schele (asa cum pot fi vazute in pozele de mai jos), pentru cea interioara sunt de ajuns, in mod normal, capre de lemn.

Ai nevoie de o firma de constructii care sa iti ridice casa la rosu sau sa se ocupe de finisaje? Contacteaza-ne la adresa andrei@casadex.ro

Click pe poze pentru a le vedea la dimensiune normala:


Share on Google+2Share on Facebook1Tweet about this on Twitter0Email this to someone


Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:, , , ,

Autor |

Comentarii

Daniel in ianuarie 1st, 2014

Salutari, casa este la rosu, doresc sa pun in opera tencuiala exterioara, dar survine intrebarea urmatoare:avand zidarie caramida porotherm 38 sth, mai trebuie sa si izolez peretii sau pot sa tencuiesc direct…?! Precizez faptul ca suntem intr-o zona de munte, iar casa destul de izolata, insemnand fara vecini in imediata apropiere.Multumesc anticipat si astept raspunsul/rile, idei, etc.

Marian in ianuarie 24th, 2014

Iti recomand sa izolezi macar cu 10cm.Cel mai bine ar fi cu vata minerala bazaltica, este mai scumpa dar materialele ieftine devin mai scumpe in timp. Vata mineralabazaltica nu intretine arderea si lasa peretii sa respire.

CasaTaMultVisata in ianuarie 25th, 2014

Buna ziua Dl Daniel
Cel mai bine este daca o tencuiti exterior si apoi o izolati fie cu poliestiren fie cu vata bazaltica.
“CONSTRUIESTE CU NOI, CONSTRUIESTE PENTRU VIITOR !!!”
Efectuam lucrari in toata tara !!!

Pentru oferta de pret si executia lucrarii va rugam sa ne contactati, noi va stam la dispozitie cu incredere.

Cu respect si stima,
Echipa “CasaTaMultVisata”

0767954857 0742756576
E-mail:
office@casatamultvisata.ro
casatamultvisata@yahoo.com

Mihai Lazar in ianuarie 25th, 2014

DUPA CUM PUNETI D-VOASTRA PROBLEMA ,SA IZOLEZ SI DUPA SA TENCUIESC, NU SE POTRIVESTE ORDINEA,CASA SE TENCUIESTE SI DUPA ACCEA SE FACE IZOLATIA,DACA O FACETI DE VANZARE SIGUR NU O VETI TENCUI,ASA PROCEDEAZA TOTI,DACA O FACETI PENTRU A LOCUI ACOLO, RECOMANDARILE COLEGILOR DE MAI SUS, SUNT SUFICIENTE .
CU STIMA

Linkuri

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament linkuri)

Comentariile se supun regulilor interne