Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Ardei umpluti de post, cu orez si ciuperci


Ardeii de post, umpluti cu orez si ciuperci, concureaza cu succes ardeii umpluti cu carne. Iata o reteta simpla de ardei umpluti de post, foarte gustosi si pe care ii poti prepara oricand pe timpul verii, chiar daca nu esti adept al postului.

ardei umpluti cu orez si ciuperci, de post




Ingrediente:
10 ardei grasi de marime medie
150 grame orez (o cana de ceai umpluta cu orez pe jumatate sau 3 sferturi)
300 grame ciuperci proaspete
1 kg rosii bine coapte
2 cepe
patrunjel si marar verde
sare, piper, cimbru


Mod de preparare
Spal ardeii si cu un cutit fac o taietura in jurul coditei si le scot capacul, ii curat de seminte si de nervurile din interior.
Spal bine ciupercile si le toc marunt. Cand cumperi ciupercile verifica lamelele de sub palaria ciupercii; daca sunt inchise la culoare, ciupercile nu sunt proaspete.
Curat ceapa, o toc marunt si o pun la calit in 2-3 linguri de ulei fierbinte. O las sa devina transparenta si adaug orezul spalat, ciupercile tocate si o ceasca de apa.
Atentie: orezul se umfla repede. Las sa fiarba 5-10 minute si adaug verdeata, sare, piper, cimbru, dupa gust si 2 rosii curatate de pielita si date pe razatoare. Las umplutura sa se racoreasca putin.

ardei umpluti cu orez si ciuperci


Umplu fiecare ardei cu orezul pregatit anterior si ii pun capac o felie de rosie. Ii asez in picioare intr-o cratita potrivita cu numarul meu de ardei. Restul de rosii le curat de pielite le toc marunt si le adaug pe langa ardei, mai pun apa, atat cat sa nu ii acopar de tot si ii pun la fiert. Dupa 30 de minute ii dau la cuptorul incins pentru 10-15 minute. Daca mi se pare ca sosul nu e bine legat, adaug inainte de a-i pune la cuptor 1-2 linguri de faina amestecata cu 1 lingura de pasta de tomate. La sfarsit presar patrunjel verde tocat.

Mai poti gasi retete de mancaruri de post aici: varza de vara cu rosii, mancare de fasole verde, supa de rosii, salata de vinete (fara smantana sau maioneza), ciorba de fasole verde si dovlecei (fara smantana).


Share on Google+0Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone


Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:, ,

Autor |

Comentarii

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Regulament privind comentariile.

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii