Cel mai citit blog home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Ce inseamna metru ster de lemne de foc


lemne sparte aranjate


Ce inseamna metru ster de lemne si care este diferenta intre un metru ster si un metru cub?

Un metru ster de lemne de foc este aproximativ egal cu 0,68 metri cubi. Imagineaza-ti o gramada de lemne, asezata sub forma unui cub, cu latura de 1 metru. Vorbim deci de un cub plin cu lemne, care insa contine si aer printre ele.

Metru ster este deci mai mic decat metru cub, iar daca lemnele sunt asezate prost (cu goluri mari si multe) atunci metru ster reprezenta chiar mai putin decat 0.68 metri cubi de lemne de foc.

lemne foc fag si carpen


Poti vedea in prima poza, din stanga sus, un exemplu de aranjare cat mai corecta a lemnelor sparte, pregatite pentru foc. Se poate observa ca spatiile dintre lemne sunt foarte mici. Cu cat acestea sunt mai mici, cu atat mai aproape va fi metru ster de metru cub.

Atunci cand cumperi lemne de foc pentru iarna, trebuie sa fii atent la negocierea cantitatilor, nu de alta, dar este posibil sa platesti 10 metri cubi de lemne de foc si sa primesti 10 metri steri, ceea ce… sigur nu o sa iti convina.

Cat costa un metru cub si un metru ster de lemne?

Depinde de zona in care este construita casa. In general insa, pretul unui metru cub de lemne este aproximativ 200 RON. Mai ramane sa negociezi transportul, care depinde mult de cantitatea comandata.

In cazul concret in care pretul unui metru cub este de 200 RON, daca vei plati la metri steri, atunci un metru ster va fi 136-140 RON.


Share on Google+1Share on Facebook3Tweet about this on Twitter0Email this to someone


Forum CasaDex - Discutam intre noi despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

Alin in aprilie 6th, 2014

Foarte bun articolul, dar, intrucat exista si un mare dar, cand a fost scris articolul?, ca sa-mi dau seama (sa actualizez) cat este acum (apr. 2014) un pret corect pe mc la lemn?

Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

Andrei in aprilie 6th, 2014

Salut Alin. Cum spuneam si mai sus, depinde de zona in care te afli. Nu exista un pret fix.

Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

Linkuri

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament linkuri)

Comentariile se supun regulilor interne

Web Analytics