Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Maioneza – cum fac maioneza in casa


Am cumparat odata maioneza din magazin si nu mi-a placut. Si cum poate fi mai buna o maioneza cu termen de expirare de luni de zile decat una proaspata, facuta in casa? Se face foarte usor si nu se taie niciodata daca respecti o regula simpla.

maioneza facuta in casa




Ingrediente:
– 2 oua
– ulei 300-400 ml (plus sau minus, in functie de cantitatea de maioneza necesara)
– mustar de buna calitate
– zeama de lamaie (facultativ)


Mod de preparare:
Fierb tare un ou. Intr-un castron faramitez bine galbenusul de ou fiert, adaug 2-3 lingurite de mustar, omogenizez bine si apoi adaug si galbenusul crud. Si de acum incep sa adaug ulei si amestec in continuu cu o lingura de lemn, pana obtin cantitatea de maioneza pe care o doresc. Pe parcurs mai pot adauga mustar, care poate fi si dulce, ii da un gust delicios.
Regula simpla despre care spuneam este mustarul, maioneza nu se va taia.


Share on Google+0Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone


Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

Linkuri

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Regulament privind comentariile.

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii