Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Zarzavat pentru iarna cu rosii si ardei gras. Bun pentru ciorbe si tocanite.


zarzavat cu rosii si ardei




Iata o reteta de zarzavat, usor de preparat, foarte gustos, ideal pentru ciorbe, dar si pentru tocanite, care ne va umple bucataria cu aromele verii, in miezul iernii.


Ingrediente:
– 10 kg rosii sanatoase si bine coapte
– 2 kg ardei gras, sau 1 kg ardei + 1 kg gogosari
– 2-3 linguri cu varf de sare grunjoasa
– 10-12 legaturi de patrunjel

Mod de preparare:
Spalam rosiile, le curatam de pielita (unele se curata foarte usor, altfel le scufundam inainte in apa clocotita) si le taiem in felii potrivit de mari, ca pentru mancare. Le punem intr-un vas mare.
Spalam si curatam ardeii si gogosarii, ii taiem fasii si ii punem peste rosii. Adaugam si patrunjelul spalat si tocat. Mai adaugam sarea, amestecam bine si lasam cateva ore pentru intrepatrunderea gusturilor.

Umplem borcane de 800 grame, le inchidem bine cu capace si le punem la fiert in bain-marie. Eu le-am tinut 60 de minute dupa ce apa a inceput sa clocoteasca. Apoi am oprit focul, le-am acoperit, le-am lasat pana a doua zi sa se raceasca lent, dupa care le-am aranjat in camara.
Din cantitatile de mai sus mi-au iesit 15 borcane de 800 grame.



Share on Google+0Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone


Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:, , ,

Autor |

Comentarii

gina in septembrie 1st, 2011

cata apa trebuie pentru bain marie?

sara in septembrie 1st, 2011

gina, eu pun borcanele intr-un vas, dupa care torn pe langa ele apa rece pana ajung la un nivel de 1-2 cm sub capacele borcanelor.
Sfaturi:
-vasul in care fierbi borcanele e bine sa fie putin mai inalt decat ele
-e bine ca borcanele sa fie de aceeasi marime, pentru a sta in apa la acelasi nivel
-e bine sa pui sub borcane un prosop sau un ziar mai gros, sa nu stea direct pe metal
– dupa ce apa incepe sa fiarba se lasa 50-60 minute, dupa care se acopera si se lasa asa la racit, nu se scot imediat din apa

gabriel bratu in martie 9th, 2012

Modul Bain Marie cu suport neutru deschis, constructie inox AISI 304 18/10, capacitate 3xGN 1/1, adancime 150mm, suport impinge tava 3 bare x Ø30mm, suprastructura din inox cu polita de sticla, temperatura de lucru +30…+90 grade, termostat de control, rezistentele imbracate in silicon, robinet de scurgere, picioare reglabile, alimentare 220V, putere 2×0,8Kw, dimensiuni 1150×700/1000×850/1245mm. Gastronoamele nu intra in pret. Cod: 250164 Pret 1107 Euro. Website: http://www.echipamentehoreca.ro , Tel: 0731 347 077

simf in septembrie 10th, 2013

eu le fierb 30 min de cand clocoteste apa si n-am avut surprize sa nu-mi reziste. dupa ce le iau de pe foc, acopar vasele in care au fiert borcanele cu paturi, perne etc si le las asa pana se raceste compozitia din borcan – cam 2 zile -, apoi le duc in beci.

Rodica52 in iunie 3rd, 2014

Eu folosesc aceeasi reteta, dar nu curat rosiile de coaja si fierb borcanele cca 40 minute. Mai am si acum borcane din toamna trecuta. Multumim si asteptam retete noi pt „borcaniada” din aceasta vara-toamna.

Alexandra in august 14th, 2016

Asi vrea si eu o reteta ca la carte nam facut niciodata zarzavat si chiar asi vrea intradevar sami iese nu sa mi se stroce peste doua luni.. ce ma sfatuti . ??

Linkuri

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Regulament privind comentariile.

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii