Cel mai citit blog home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Aperitiv cu vinete si ardei capia pentru iarna


aperitiv pentru iarna cu vinete si ardei capia


Aperitivul pentru iarna cu vinete si ardei copti este foarte bun servit alaturi de o ceasca de tuica fiarta, sau de visinata facuta in casa.

Avand otet in compozitie se potriveste foarte bine si ca garnitura la o friptura de porc.

Ingrediente:
- 5 kg vinete
- 6-7 kg ardei capia
- 250 g zahar
- 250 ml ulei
- 250 ml otet de 9 grade pentru conserve
- sare, foi de dafin dupa gust

aperitiv cu vinete si ardei capia


Mod de preparare:
Vinetele se coc, se curata si se lasa la scurs cateva ore, pentru a scapa de sucul amar si apoi se toaca ceva mai mare decat pentru salata de vinete.
Ardeii capia se coc si ei, se lasa intr-un vas acoperit cu un prosop 1-2 ore, pentru a se curata mai usor. Se curata de pielite si seminte si se taie fasii, ca pentru zacusca.
Zaharul, uleiul, otetul si foile de dafin se fierb si se lasa la racit.
Intr-un vas de 5 kg amestecam bine totul: vinetele, ardeii, adaugam treptat uleiul fiert cu otetul si zaharul, potrivim de sare. Eu am pus sare grunjoasa.
Lasam aperitivul la frigider pana a doua zi pentru a se intrepatrunde gusturile. Punem in borcane, insurubam capacele si fierbem la bain-marie 60 de minute dupa ce apa da in clocot.
Din ingredientele de mai sus mie mi-au iesit 7 borcane de 800 grame si doua borcane mici.


Share on Google+2Share on Facebook53Tweet about this on Twitter0Email this to someone


Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:, , ,

Autor |

Comentarii

viorica in septembrie 26th, 2011

Am sa incerc si eu,
Arata foarte bine, cred ca este foarte gustoasa….
Buna idee cu lasatul la rece pentru a se intrepatrunde aromele, nu am stiut.
Multumesc.

Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0

sara in septembrie 26th, 2011

Draga Viorica,
Ma bucur ca te-a atras reteta. Sunt convinsa ca aperitivul pe care il vei face va iesi foarte gustos! Nici nu se face prea greu.
Si te asigur ca toate preparatele din categoria “Retete culimare” sunt verificate :)
Spor la treaba!

Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

aura in septembrie 3rd, 2012

Azi am facut si eu acest aperitiv. Este excelent! Maine il pun in borcane (daca mai ramane…)

Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0

Vio Brasov in septembrie 19th, 2012

am facut si eu salata si sunt foarte multumita,incecati si nu o sa va para rau

Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

Petru in octombrie 10th, 2012

Eu am făcut aceasta reţetă este delicioasă si altceva decât “celebra” zacuscă.

Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

angy in octombrie 16th, 2012

Buna ziua.
Poate ma ajuta cineva. Please.
Am facut o reteta proprie de aperiviv (nu am respectat intocmai reteta) si borcanele au fermentat.
Ce fac cu compozitia? Se arunca? Mai pot salva ceva?
Va astept cu nerabdare solutiile.
Multumesc anticipat.
O zi buna!

Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

Victoria in octombrie 16th, 2012

Buna ziua.
In principiu nu se mai poate face nimic, insa daca ati gustat compozitia si vi se pare ca nu si-a modificat gustul ci doar a inceput sa fermenteze, va sugerez sa desfaceti toate borcanele si sa mai fierbeti o data continutul.

Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

Rodica52 in iunie 3rd, 2014

Ma tenteaza reteta si cred ca am sa o fac anul acesta, desi am o retinete fata de retetele care prevad otet nediluat. Cred insa ca la cantitatilede legume indicate, cei 250 ml otet (“anihilati” oarecum de combinatia cu 250g zahar) nu pot genera neplaceri digestive. Aveti o opinie in acest sens? Va multumesc.

Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

Victoria in iunie 3rd, 2014

Intr-adevar, otetul este echilibrat de cantitatea de zahar pe care o cere reteta. In opinia mea, fara otet acest aperitiv n-ar mai avea acelasi farmec.

Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament linkuri)

Comentariile se supun regulilor interne