Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Dovleac copt, placinta cu dovleac


Toamna asta ne-a rasfatat cu o bogatie de legume si fructe. Ne-am bucurat de fiecare dintre ele la timpul potrivit.
Sa nu uitam nici de dovleac. Sarac in calorii, dar bogat in vitamine. In primul rand dovleacul este bogat in beta-caroten, provitamina care se transforma in organism in vitamina A.
Mai contine vitaminele C si E.

placinta cu dovleac




Sa incercam si noi o placinta cu dovleac.


Ingrediente:
Umplutura de dovleac:
– 1 dovleac de marimea unei mingi de fotbal
– zahar
– vanilie
– scortisoara
Acum se gasesc la vanzare si dovleci taiati in jumatati sau sferturi. Va sfatuiesc sa luati dovleci cu miezul colorat in portocaliu mai intens, este mai gustos si mai dulce.

Aluatul de casa, pentru o tava de aproximativ 25/35 cm:
Se poate prepara cu foi de placinta din comert, dar eu am preferat un aluat de casa, de post.
– 12 linguri de apa calda
– 10 linguri de ulei
– 3 linguri de zahar
– 3 sferturi dintr-un pachetel de drojdie de 50 g
– faina, cat cuprinde pentru un aluat nu prea tare si care sa se desprinda de pe degete

dovleac copt


Mod de preparare:

Umplutura de dovleac
Intai coacem dovleacul, mi se pare mai gustoasa placinta cu dovleac copt. Si apoi avem doua deserturi: dovleac copt si placinta cu dovleac.
Pentru a se coace mai bine si mai repede, vom taia dovleacul in bucati potrivite, il curatam de samburi, il pudram cu putin zahar, il aranjam intr-o tava si il dam la cuptorul incins pentru aproape 2 ore.
Dupa ce s-a racit putin, curatam miezul, il zdrobim cu furculita si il amestecam, dupa gust cu zahar, scortisoara si vanilie.


Aluatul de casa:
Intr-un vas punem apa calda, zaharul drojdia si uleiul. Le amestecam si lasam sa creasca 10-15 minute. Apoi adaugam faina, amestecand in continuu pana obtinem aluatul.
Il lasam 30 minute la crescut.
Il impartim in doua, intindem o foaie pe care o punem in tava unsa cu ulei si o dam la copt pentru 5 minute. Scoatem tava din cuptor, intindem umplutura de dovleac si deasupra punem a doua foaie pe care o intepam cu furculita din loc in loc.
Coacem prajitura 40-45 minute si cand s-a racit o pudram cu zahat vanilat.


Share on Google+0Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone


Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Regulament privind comentariile.

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii