Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Mancare de cartofi, de post


mancare de cartofi de post




Mancarea de cartofi este, probabil, cea mai populara mancare de post.


Cartofii sunt hranitori, usor digerabili, apreciati atat de copii cat si de adulti.

Si nu numai pentru ca suntem in postul Craciunului, ci si pentru ca din cand in cand mi se face pofta de o mancare gatita simplu, ca la mama acasa, am purces la treaba.

Ingrediente:
– 3-4 cepe, de preferat ceapa rosie
– 7-8 cartofi mari (aproximativ 1 kg)
– 3-4 linguri de pasta de tomate (eu am pus 1/2 borcan de 800 g zarzavat de rosii cu ardei)
– 1 ardei gras (daca nu aveti zarzavat)
– 2-3 frunze de dafin
– sare, piper, boia dulce de ardei, un praf de busuioc uscat, dupa gust
– 1 legatura bogata de marar proaspat (sau din congelator)


Mod de preparare:
Calesc intr-un vas ceapa taiata solzisori si ardeiul taiat fasii in 2 linguri de ulei, pe foc mic, pana se inmoaie bine.
Adaug cartofii curatati de coaja si taiati dupa pofta. Dupa ce ii intorc de cateva ori, ii acopar cu apa, pun sarea, condimentele si foile de dafin si ii las sa fiarba.
Cand sunt aproape gata adaug pasta de tomate sau zarzavatul cu rosii si ardei (preparat in casa asta vara).
Mai las sa fiarba 10-15 minute, adaug la final mararul tocat marunt si mancarea e gata.
Mancarea de cartofi se serveste calda, cu salata de varza murata sau dulce, cu castraveciori sau gogosari acri etc.


Share on Google+0Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone


Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Regulament privind comentariile.

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii