Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Reteta de stiuca umpluta


stiuca umpluta platou



Stiuca umpluta, la cuptor, este o reteta ideala pentru orice masa festiva, mai ales pentru noaptea de revelion – cand se spune ca pestele nu trebuie sa lipseasca de pe masa.


Este o reteta complexa, nu foarte usor de realizat, insa stiuca, unul dintre cei mai gustosi pesti, va lasa oaspetii cu gura cascata :)

Ingrediente:

– o stiuca de 1,5 kg
– 3 cepe mari
– 4 oua
– un cartof mic
– 3-4 catei de usturoi
– o felie de paine inmuiata in apa sau lapte
– sare si piper dupa gust
– ata si ac


Mod de preparare stiuca umpluta:

Cea mai dificila etapa a acestui fel de mancare deosebit este curatarea stiucii si, in mod special, despielitarea ei. Practic, trebuie sa dezosati carnea, dupa ce desprindeti cu atentie pielea, fara s-o gauriti in prea multe locuri. Eu, de exemplu, sectionez capul pestelui si apoi il dezbrac de piele, inainte sa-l curat de intestine.

Odata despielitata stiuca, se trece la curatarea si dezosarea carnii. Daca simtiti ca ati mai scapat cate un os pe ici-colo, stati fara grija, acestea se vor aduna pe cutitul masinii de tocat carne la momentul potrivit.

Taiati ceapa in felii potrivite si puneti-o pe foc, intr-o tigaie, cu cateva linguri de ulei, pana devine translucida. Rolul cepei in povestea stiucii umplute este de a o pastra suculenta, moale si pufoasa chiar si dupa racire.

Treceti prin masina de tocat carnea, ceapa calita si scursa de ulei, usturoiul, cartoful si felia de paine inmuiata in apa sau lapte. Adaugati in compozitie cele 4 oua si amestecati bine, pana cand aceasta devine tare. Eu folosesc mixerul in acest scop, e mult mai rapid si mai eficient.

Potriviti de sare si piper si umpleti pielea de stiuca cu compozitia obtinuta. „Carpiti” gaurile din piele cu un ac si ata. La final, atasati si capul pestelui, aranjati-l intr-o pozitie frumoasa in tava cu putin ulei si la cuptor cu el, pentru aproximativ o ora si jumatate, la foc mic.

Stiuca e gata cand trece proba scobitorii. Se serveste rece, pe un pat de salata verde si ornat cu legume. :)

P.S. Daca veti constata ca aveti prea multa umplutura, dupa ce ati umplut pestele, faceti rapid cateva chiftelute de peste. Eu asa am facut si au iesit dementiale!


Share on Google+0Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone


Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

Claudia in decembrie 30th, 2012

Chiar un deliciu. Pofta mare !!!

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Regulament privind comentariile.

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii