Cel mai citit blog home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Cum dezvatam gainile sa isi manance ouale? Imagini video


clocitoare gaini

Viata la tara te pune in fata multor situatii cu care nu te-ai fi intalnit niciodata locuind in oras. In urma cu cateva saptamani am constatat ca gainile noastre nu mai dadeau oua, asa cum ne obisnuisera deja, desi trecuse sezonul rece. Stiam de la vecini ca unele gaini au prostul obicei sa-si manance singure ouale, imediat dupa ce le fac. Pentru confirmare, Andrei le-a pus in cotet un ou cumparat de prin vecini. In scurt timp, oul a disparut ca prin minune.

Am colindat internetul si am chestionat rudele si vecinii in cautarea motivelor pentru care gainile isi mananca ouale si cum pot fi dezvatate de acest prost obicei. Unele pareri spun ca gainile isi mananca propriile oua atunci cand au carente de calciu, altii spun ca o fac pentru ca nu au destula hrana sau pentru ca nu fac destula miscare. Din plictiseala, cum ar veni, nu? :) Oricum ar fi, toate acestea duc la concluzia e nevoie de un cuibar ingenios.

Stiind ca le hranim destul de bine si ca nu cantitatea hranei era problema, am hotarat sa lasam gainile libere non-stop. Din acel moment problema cu mancatul oualor a disparut, spre bucuria noastra. Insa chiar si asa am decis ca trebuie sa adaptam cotetul gainilor pentru a evita repetarea aceleiasi situatii pe viitor.

Cea mai simpla modalitate de a proteja ouale de gaini descoperita de noi pana acum este prezentata in filmuletul de mai jos. Pe scurt – fiecare cuibar trebuie sa aiba o usoara panta, astfel incat ouale sa se poata rostogoli intr-o cutiuta la care gainile nu mai au acces.Iata imaginile video cu cuibare pentru gaini:


Share on Google+2Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone


Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

mihaela in august 10th, 2013

am vazut la tv: o solutie ar fi sa le pui in cuibar minge de ping-pong

Mihai Lazar in august 11th, 2013

Se taie putin din cioc,aveti grija la limba…

gogu in august 11th, 2013

Mai Mihai.Stiam ca esti constructor nu gainar.Cu respect.

ovidiu in decembrie 10th, 2013

o prostie..dpdv.al specialistilor gainile isi mananca oul atunci cand din hrana lor lipseste proteina cu desavarsire..si calciul..am vazut niste comenturi total pe langa subiect..nu cantitatea de hrana neaparat este problema ci calitatea in sine daca are toate proteinele in ea..daca le dati pisat de porumb singur fara alte cereale ..egal cu zero chiar daca le dai cu sacu mancare..baga si niste srot de soia..nu soia boabe ca le omori..si calciu in proportie de 3kg de srot de soia la 10kg de pisat de porumb si 800gr de calciu sa vezi ca nu isi mai mananca oul si nici nu se mai ciugulesc

Mihai Lazar in decembrie 10th, 2013

Domnule Gogu tin sa va dezamagesc sunt crescut la tara,deci pot sa spun ca aveti grija la limba…sa no taiati.

ion in ianuarie 27th, 2015

Cea mai buna solutie este, sa le taiati pe toate si sa prasiti altele (glumesc bineinteles).

Andrei in ianuarie 28th, 2015

:)))) chiar ca e cea mai buna solutie

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament linkuri)

Comentariile se supun regulilor interne