Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Trandafir pomisor, cu altoi inalt


trandafir pomisor roz

Daca va plac florile in general si trandafirii in mod special, va recomandam sa plantati in gradina casei si trandafiri cu port inalt sau trandafiri – pomisor, cum li se mai spune.

Tehnica de producere a acestei varietatati de trandafir a fost descoperita in urma cu mai bine de 100 de ani. In tara noastra a devenit cunoscuta relativ recent, insa de la an la an se bucura de tot mai multa popularitate, mai ales datorita aspectului inedit.

Trandafirii cu port inalt sunt deseori intalniti in gradinile si parcurile francezilor, fiind considerati deosebit de frumosi si atragatori, datorita coroanei care infloreste abundent. Trandafirii pomisor aduc o nota eleganta oricarei gradini si pot fi folositi atat in delimitarea aleilor cat si in grupuri de plante. Daca sunt plantati in ghivece, tradafirii altoiti in trunchi pot fi folositi pentru a decora si usa de acces in casa.

trandafir altoi inalt pomisor

Este important de stiut insa ca trandafirii pomisor sunt mai greu de intretinut decat toate celelalte varietati de trandafir, fiind mult mai sensibili la ger, boli si la atacul daunatorilor.Pentru a rezista gerurilor de peste iarna este indicat ca fiecare trandafir pomisor sa fie invelit in folie pe tot parcursul sezonului rece.

Aceasta varietate de trandafir nu suporta foarte bine nici caldura excesiva. Prin urmare, e bine sa fie plantat intr-un loc unde soarele ajunge doar jumatate din zi.

Pentru a le asigura o durata de viata prelungita se recomanda sustinerea tulpinii tradafirilor cu port inalt si taierea corecta.
Share on Google+2Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone


Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament linkuri)

Comentariile se supun regulilor interne