Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Reteta tort cu mure si iaurt


tort mure iaurt reteta



Un tort racoritor, de vara, cu aroma de mure, simplu si rapid de preparat.


Ingrediente tort cu mure si iaurt:

Blat:

– 3 oua
– 120 g zahar
– 45 g faina
– 45 g amidon
– 1 jumatate lingurita praf de copt


Crema:

– 200 g mure
– 500 g iaurt
– 250 ml frisca
– 2 pliculete de gelatina
– 50 g zahar
– zeama de la 1/2 lamaie
– 1 plic de zahar vanilat

Pentru ornat:

– 50 g mure
– 500 ml frisca

Preparare tort cu mure si iaurt:

Blatul:

Se bat albusurile cu 3 linguri de apa. Se adauga zaharul, apoi galbenusurile. Se amesteca faina cu amidonul si praful de copt, la care se adauga ouale batute. Se omogenizeaza bine totul.
Se incalzeste cuptorul la 175 grade, se toarna compozitia intr-o forma imbracata in hartie de copt si se coace timp de 25 de minute.

Crema:

Se amesteca iaurtul cu zeama de lamaie, cu zaharul si zaharul vanilat. Gelatina se dizolva in 2 linguri de iaurt, dupa care se amesteca in crema de iaurt. Se da la frigider pentru 30-60 minute.
In acest timp se bat 250 ml frisca la care se adauga 200 g mure. Se inglobeaza in crema de iaurt.
Se taie blatul in doua pe orizontala si se umple cu crema de iaurt cu mure. Se da la rece pentru 3 ore.

La final tortul se imbraca in restul de 500 ml frisca si se orneaza cu mure si, optional, cu ciocolata rasa.


Share on Google+0Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone


Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Regulament privind comentariile.

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii