Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Reteta de paste cu scoici si midii sau ce-am mancat in vacanta din Sicilia


preparare paste cu scoici vongole



Intr-una dintre serile petrecute in vacanta din Sicilia, prietena noastra Flori ne-a rasfatat cu spaghetti cu scoici vongole si midii sau cozze, cum li se spune in italiana. Pe langa pastele cu scoici, ne-a preparat si o caracatita, pe care a servit-o cu ulei de masline si suc de lamaie. Ca sa ma simt utila, am pus mana pe aparat si m-am pus pe imortalizat reteta pas cu pas, sa va aduc o mica parte din bucataria italiana in imagini.


Ingredientele folosite in reteta de mai jos ajung lejer pentru 4 persoane infometate de-a binelea:

– 400 g spaghetti Barilla;
– 1 kg de midii;
– 1 kg scoici vongole;
– una, doua capatani de usturoi;
– un pahar de vin alb sec;
– 3-4 rosii prunisoare;
– ardei iute;
– sare si piper;
– 100 ml ulei de masline;
– patrunjel.

Inainte de toate, Flori a spalat bine de tot scoicile vongole si midiile. Dupa care i-a facut un dus si puiului de caracatita, curatandu-l cu grija. Micutul cefalopod a aterizat intr-o oala cu apa si a fost lasat sa fiarba. La aproximativ 20 de minute din momentul in care a inceput sa fiarba, a fost extras din oala, uns cu ulei de masline si stropit cu suc de lamaie, pentru a fi servit.


Intre timp, a incins bine o tigaie uriasa, in care a turnat 80-100 ml ulei de masline extravirgin. In uleiul sfaraitor a aruncat usturoiul curatat si taiat feliute, urmat indeaproape de rosiile prunisoare, taiate feliute. Am inteles de la Flori ca feliile de rosii sunt folosite pentru a hidrata feliile de usturoi, ce risca sa se usuce prea tare in uleiul incins.

Peste usturoi si feliutele de rosii a adaugat condimente specifice bucatariei italienesti si ardei iute sau peperoncino (ca sa ma laud ca am invatat si eu ceva italiana). Dupa care a aruncat in tigaie o mana generoasa de patrunjel proaspat tocat, amestecand totul cu o lingura de lemn.

Ei, acum a venit momentul in care scoicile vongole au fost aruncate in baia de ulei de masline cu aroma de usturoi si ierburi mediteraneene. O nebunie, nu altceva! In cateva clipe, rand pe rand, scoicile s-au desfacut, dezgolindu-si miezul suculent, ce promitea deja o cina savuroasa. Muream de pofta! In cateva minute, scoicile vongole erau gata.

Ca sa nu amestece prea tare gustul scoicilor cu cel al midiilor si sa putem simti diferenta, Flori le-a „pescuit” cu grija pe primele, facandu-le loc celorlalte. Apoi, a mai adaugat in tigaie o jumatate de capatana de usturoi taiat felii, peste care, la scurt timp, au aterizat midiile. Ajunse in tigaie si desfacute, le-a asezonat cu ceva mai mult ardei iute, un paharel cu vin alb sec si niste piper. Miezul midiilor devenea tot mai portocaliu de la o clipa la alta.

In timp ce midiile se rasfatau in tigaie, Flori a pus pe foc o alta oala cu apa, in care a fiert pastele. Mai precis, in clipa in care a dat in clocot apa, a adaugat sare si apoi o mana de spaghetti, pe care le-a fiert 8 minute, pentru a obtine paste al dente ca la carte.

Pastele fierte au fost impartite in cele doua platouri cu midii si respectiv scoici vongole, preluand din gustul si aroma specifica acestora.

Ne-au fost servite cu vin alb rece, alaturi de putin somon fume si caracatita. Ne-au placut la nebunie! Sarut mana pentru masa, Flori!


Share on Google+0Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone


Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Regulament privind comentariile.

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii