Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Reteta de Carrot Cake sau cum se face in casa noastra Tortul de Morcovi


1-felie tort de morcovi carrot cake



Pentru ca nu este un weekend oarecare, ci unul prelungit cu prilejul sarbatorii de Rusalii, am decis sa facem o pauza la capitolul amenajari si decoratiuni interioare pentru casa si gradina si sa-ti povestesc, in schimb, cum se face tortul de morcovi, renumit in intreaga lume sub denumirea de Carrot Cake. Nu te ingrijora, nimeni si nici macar tu nu vei simti gustul de morcov, dar iti garantez ca vei trai o experienta culinara pe care vei vrea sa o repeti cat mai curand.


Stiu ca retetele variaza de la o casa la alta, in unele folosindu-se si piureul de mere sau de ananas, pentru a estompa gustul de morcov, iar in altele crema de branza fiind inlocuita cu mascarpone (si sunt convinsa ca fiecare este buna in felul sau), dar eu cred ca cea folosita in casa noastra este una dintre cele mai simple retete posibile. Asa ca daca ti-am starnit curiozitatea si iti surade ideea de a incerca un desert nou si neobisnuit cu care sa-ti rasfeti familia in aceasta mini-vacanta, noteaza-ti reteta.

Ingrediente pentru blatul Tortului de Morcovi:

– 150 g zahar
– 100 g zahar brun (daca nu ai asa ceva, inlocuieste-l cu 100 g de zahar obisnuit)
– 4 oua mari
– 300 g faina alba
– 180 ml ulei
– 1 praf de sare
– 500 g morcovi cruzi, curatati si dati prin razatoare sau maruntiti in robotul de bucatarie
– 100 g miez de nuca
– 1-2 lingurite de scortisoara
– 1/2 lingurita de nucsoara


Ingrediente pentru crema de branza:

– 2-3 cutiute cu crema de branza fina (eu am gasit o crema de la Delaco la un pret foarte avantajos, comparativ cu cea de la Philadelphia, pe care obisnuiam sa o cumpar. Sper sa iasa la fel de buna crema)
– 120 g unt la temperatura camerei
– aproximativ 150 g zahar pudra (desi eu te sfatuiesc sa gusti si sa te opresti din adaugat zaharul atunci cand ti se pare suficient de dulce crema)
– 1 lingura esenta de vanilie

Cum prepar renumitul Carrot Cake

Inainte de orice, am grija sa setez cuptorul la temperatura de 180 grade, astfel incat sa fie gata sa primeasca cu toata caldura necesara blatul a carui preparare dureaza foarte putin. Apoi, curat morcovii si ii toc marunt de tot in robotul de bucatarie. Multa lume prefera sa-i dea prin razatoarea cea mai mica, dar mie imi place sa vad punctulete mici si portocalii in blatul tortului, asa ca aleg robotul.

Cu ajutorul mixerului bat cele doua tipuri de zahar cu cele 4 oua si un praf de sare, pana la topirea completa a zaharului, moment ce corespunde si cu obtinerea unei spume ferme. Adaug si cei 180 ml de ulei, amestecand din nou, pana in incorporarea completa. Presar apoi, incetul cu incetul, amestecand usor cu o lingura, faina cernuta impreuna cu praful de copt, scortisoara si nucsoara. La final, adaug in compozitie si morcovul maruntit, impreuna cu miezul de nuca macinat. Apoi torn toata aceasta compozitie, care miroase deja foarte interesant, intr-o tava rotunda de marime medie unsa cu unt si tapetata cu gris sau faina si o dau la cuptor. Eu am decis sa folosesc de aceasta data o tava cu diametrul de 28 cm. Drept urmare, tortuletul meu a iesit cam scund :)

Acum stiu ca fiecare cuptor coace diferit, asa ca nu-ti pot da un interval de timp precis. Iti recomand insa ca peste 30 minute sa supui blatul la testul scobitorii, iar daca il va trece, inseamna ca e gata. Un bun indiciu pentru a-l supune testului este si momentul in care simti deja raspandindu-se mirosul dulceag de prajituri in intreaga casa :)

Cand este gata, il scot din cuptor, desfac inelul tavii si il las sa se raceasca, iar intre timp ma ocup de prepararea cremei. Bat rapid untul la temperatura camerei cu zaharul pudra cernut, pana se albeste. Am grija sa nu insist prea mult asupra acestei etape, ca sa nu mi se taie untul. Asa ca ma misc cat de rapid pot, iar apoi adaug, incorporand cu o lingura sau cu o spatula din lemn untul in crema de branza, in care adaug si o lingura de esenta de vanilie. Crema e gata si este taman buna pentru a imbraca tortul.

Asamblarea unui Carrot Cake

Dupa racire completa, blatul se taie in doua, pe orizontala. Intre cele doua blaturi obtinute se toarna jumatate din cantitatea de crema, iar cum cealalta se imbraca torul pe deasupra si de jur-imprejur. Pentru ca am avut mai mult miez de nuca, am decis sa nu-l irosesc si sa-l presar deasupra, in loc de ornament. Asa ca daca vrei, poti face si tu la fel.

Tortul de morcovi trebuie sa stea la frigider macar 4-6 ore, sa aiba timp sa absoarba crema si sa se aseze ca la carte. Eu n-am avut rabdare, asa ca l-am si degustat. Vrei sa-ti spun cum a iesit? Incearca si tu reteta asta si o sa afli :)


Share on Google+1Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone


Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Regulament privind comentariile.

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii