Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Instalarea unei centrale Liepsnele – detalii montaj


9 - instalatie cu centrala LiepsneleAm scris zilele trecute despre centralele Liepsnele, cu autonomie de 30 de ore de ardere la o singura incarcatura cu lemn si am promis ca revin cu detalii legate de instalatia / montajul unei astfel de centrale. In primul rand precizez ca indicat ar fi ca instalarea unui astfel de cazan sa fie facuta de profesionisti in domeniu.


Pentru cei care nu au apucat sa citeasca informatiile despre centralele Liepsnele, care au autonomie de 30 de ore la o incarcatura de lemne sau 3-5 zile pe carbune, ii invit sa acceseze linkul urmator: Centralele Liepsnele – autonomie 30 de ore cu o singura incarcare de lemn.

Doua reguli de baza pentru montajul unei centrale Liepsnele:

1. Cazanul fiind inalt si locul de ardere schimbandu-se in timpul functionarii (focul arde de sus in jos), apa calda trebuie sa circule intr-o singura directie si nu trebuie sa depaseasca urmatoarele valori: la centralele de 10 kW maxim 250l/h, la cele de 20 de kW maxim 600l/h, iar la cele de 40 de kW maxim 1000l/h.


2. Puterea pompei de recirculare: la un cazan de 10 kW pompa de recirculare trebuie sa fie alimentata cu 25-60 W, la un cazan de 20 kW, pompa trebuie sa fie alimentata cu 40-80 W, iar la un cazan de 40 kW vom avea nevoie de 50-100 W.

Alte detalii esentiale la instalarea unei centrale Liepsnele:

– Un detaliu important, la montajul unei centrale Liepsnele, este vana cu 3 cai mecanica. Aceasta este necesara, ea se va monta pe tur, iar in partea de jos se conecteaza cu returul. Pentru a monitoriza temperatura pe care o trimitem in radiatoare, imediat dupa vana cu 3 cai se monteaza un termomentru.

– Foarte important este faptul ca centrala vine dotata cu o supapa de 1.5 bar, iar presiunea la rece in centrala trebuie sa fie de 1 bar.

– Se pot folosi termostate de imersie pentru a automatiza pompa, astfel ca in momentul in care temperatura apei scade sub 35 de grade, spre exemplu, aceasta sa se opreasca si un alt termostat pentru automatizarea ventilatorului, astfel ca in momentul in care temperatura apei scade sub 60 de grade acesta sa porneasca pentru a crea tiraj fortat.

Montarea unui boiler pentru apa calda menajera:

In pozele din galeria foto de mai jos poti vedea instalatia unei centrale Liepsnele de 40 kW Universal (functioneaza pe lemne si pe carbuni), instalatie care are conectat si un boiler de 200 litri, cu dubla serpentina, pentru ca proprietarul doreste sa-i conecteze si un panou solar, pentru apa calda menajera pe perioada verii, fara sa mai fie nevoit sa foloseasca energie electrica. La acest montaj este necesar un robinet de reglare a debitului, pentru a respecta specificatiile producatorului, de a nu transfera prin centrala mai mult de 1000 l de apa pe ora. Acest robinet de reglare a debitului se monteaza pe retur cat mai aproape de centrala, iar intre el si bypass se monteaza un vas de expansiune.

Insa, la o instalatie cu centrala Liepsnele, poate fi conectat orice tip de boiler (cu o serpentina sau cu doua) pentru apa calda menajera.

Legatura corecta a boilerului la instalatie se face in felul urmator: partea de tur a boilerului se conecteaza pe teava de tur a centralei, inainte de vana de amestec (unde temperatura este mai ridicata), iar partea de retur a boilerului se conecteaza pe returul centralei, inainte de pompa si bypassul facut intre tur si retur.

Practic, ordinea pe retur este urmatoarea: conectare retur boiler, urmeaza filtru Y, Pompa, Supapa Sens, Bypass pentru vana de amestec si in continuare returul pana la centrala.

Cosul centralei

Importanta cosului, pentru instalatia unei centrale cu combustibil solid, am mai discutat-o aici, la casadex.ro, insa voi detalia mai jos ideile esentiale pe care le transmite importatorul centralelor Liepsnele:

– Cosul centralei trebuie sa aiba o inaltime de minim 6 m de la racordul centralei. Daca este zona de depresiune sau avem cladiri inalte in apropierea cosului, trebuie sa ne inaltam cat este nevoie.

– Cosul poate fi zidit dar si din inox izolat cu vata bazaltica. Un cos bun va crea tiraj necesar si nu va produce condens. Modul de functionare al centralei este strans legat de calitatea cosului si de modul de instalare.

OK. Mai jos, poti vedea poze facute la o instalatie cu centrala Liepsnele 40 kW cu boiler de 200 l.

Pentru informatii complete si preturi viziteaza siteul importatorului in Romania:
www.centrale-lemne-liepsnele.ro

Video – exemplu instalatie centala Liepsnele:


Share on Google+3Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone


Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:, ,

Autor |

Comentarii

mari in august 30th, 2015

Buna dimineata,interesant articolul dv,as vrea sa stiu si eu cat costa o astfel de centrala de 40kw si daca ar fii de ajuns ca sa incalzeasca o suprafata de peste 600 m cubi?Eu am camera pt centrala de 3 pe 3 m este de ajuns.Astept raspunsul dv multumesc anticipat.

Andrei in august 30th, 2015

Buna dimineata, Mari. In articol, imediat deasupra pozelor, este link catre siteul importatorului. Intra pe siteul lor, unde vei gasi si preturi si date de contact. Poti lua legatura cu ei pentru a afla mai multe detalii despre aceste centrale.

Oprel in august 31st, 2015

Eu am platit pe liepsnele 40 universal 8400….Transport a fost gratuit…in acest pret am primit si o vana cu 3 cai (recomandata)si inca ceva robinet debit,termometru.
Nu am montat-o inca,dar sunt multumit de achizitie mai cu seama de faptul ca domnul care mi-a Expediat centrala raspunde in orice Moment la telefon si ajuta cu orice informatie.

adriana in martie 9th, 2016

am montat o asemenea centrala de 40 kw in toamna 2015.
ne-am chinuit pret de trei luni sa o punem in functiune pentru ca importatorul care vinde asemenea centrale nu ofera si montajul acesteia desi se impune pentru ca nimeni nu cunoaste schema de montaj si functionare a acestor centrale.
am adus la fata locului foarte multi instalatori care au venit cu fel si fel de idei, insa niciunul nu a reusit sa o faca sa dea randament, ceea ce a implicat foarte multe costuri din partea noastra, atat cu manopera cat si cu diferite piese.
de fiecare data l-am rugat pe reprezentantul firmei importatoare sa se deplaseze la fata locului pentru a acorda consultanta instalatorilor care veneau, insa, acesta discuta doar telefonic cu ei si nu avea raspunsuri certe cu privire la nefunctionarea in parametrii specificati in cartea tehnica.
intr-un final, la insistentele noastre, dupa ce a trecut iarna, a venit la fata locului importatorul impreuna cu un instalator si au reusit sa o faca sa functioneze.
atentie, insa autonomia centralei a fost numai de 10 ore!!!
nu a putut si nu poate nici importatorul sa dea o explicatie cu privire la perioada de functionare a centralei specificata in cartea tehnica.
in niciun caz aceasta centrala nu tine focul timp de 30 de ore, nici macar la jumatate, consumul de lemne fiind foarte mare.
ne-a spus, ba ca lemnele sunt de vina, ba ca nu e casa izolata, insa, aceasta centrala nu corespunde cu ceea ce credem noi ca am cumparat cu foarte multi bani.
consider ca trebuie sa trag un semnal de alarma in legatura cu aceasta situatie, pentru ca alti potentiali clienti sa cumpere in deplina cunostinta de cauza si sa fie foarte bine informati.
i-am spus importatorului ca voi face eforturi financiare sa izolez si casa, dar daca nici dupa aceea centrala nu are randamentul specificat de 30 de ore, ma voi adresa organelor abilitate, in speta, OPC si instantei de judecata.
oricum, i-am precizat importatorului ca ii voi returna produsul si va trebui sa suporte cheltuielile cu instalarea unei noi centrale de alt tip.
pentru ca altii sa nu mai pateasca ceea ce am patit noi, va rog, in cazul in care doriti sa achizitionati aceasta centrala, sa solicitati in mod expres sa fie montata si pusa in functiune tot de ei, altfel, lasati-va pagubasi!!!

N. MHC in martie 17th, 2016

Eu am cumparat in noiembrie 2015 o centrala Liepsnele 20 universal, am instalato singur, dupa schema trimisa de furnizor si sunt foarte multumit. Casa are o suprafata de 120 de metri patrati, nu este izolata, judetul Ialomita, folosesc lemne de fag si salcam de doi ani. Cu o incarcatura de lemne funtioneaza peste 30 de ore! In Ianuarie cand au fost acele geruri autonomia a fost de 24 de ore.

Serban in august 8th, 2016

N.mhc salutare poti sa lasi un nr.de tele sau o adresa de mail, as dori sa aflu cat mai multe despre aceasta centrala,care a achizitionat o asemenea centrala as dorii informati! Multumesc

oprel in august 8th, 2016

Salut Serban
eu am cumparat un U40 si sunt foarte multumit.Am si incalzire in pardoseala si cateva calorifere (zona de munte).
Multumit sunt si de colaborarea ce am avuto cu vanzatorul (mi-a pus centrala si firma de transport a zgariato)dl de la Titu mi-a trimis alta cand inca nu o primise inapoi pe cea zgariata.
mi-a acordat asistenta la telefon si indicatii exacte la instalare si punere functiune.

adhan in octombrie 1st, 2016

Salut !
Sunt interesat de achizitionzrea unei centrale Liepsnele 40 U ;
Puteti sa-mi spuneti ,va rog pe cei care o aveti montata deja ,cat v-au mai costat celelalte componente pana la punerea in functiune ?
Nu sunt nici pe departe de meserie ,asa ca nu vreau sa ma dau destept participand la tot felul de discutii tehnice …Ideea e ca economia e benefica fiecaruia dar totusi n-as vrea sa umblu noaptea sa reglez temperatura in cabana. Se pot instala automatizari pentru .de exemplu , controlul prin termostat de camera ? Sau doar prin robineti termostatati pe fiecare calorifer ?
Va multumesc anticipat !

ciprian in decembrie 1st, 2016

In filmele oferite pana si usa de alimentare e plina de gudron…. cum se explica aceasta situatie cand specificatiile producatorului sunt clare.. nu face gudron!?

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Regulament privind comentariile.

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii