Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

4 retete noi de salate pentru Craciun si Revelion


1- salata gustoasa pentru Craciun si Revelion Scufita Rosie



Daca esti in cautarea unor idei noi de aperitive pentru masa de Craciun sau pentru cea de Revelion, citeste retetele de mai mai jos in care vei descoperi 4 salate gustoase, frumoase si usor de preparat cu care iti vei cuceri invitatii.


Desigur ca una dintre vedetele meselor de sarbatoare este salata boeuf, dar daca te-ai plictisit de ea si vrei sa incerci ceva nou, alege una dintre retetele de mai jos care se prepara rapid si pe care nu le vei intalni si pe mesele rudelor si prietenilor tai, cum se intampla cu salata boeuf.

Scufita Rosie, o salata plina de savoare

Pentru prepararea salatei Scufita Rosie vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
– Un piept de pui fiert, afumat sau preparat la gratar;
– Una, doua cepe albe sau rosii;
– 3 cartofi mici, fierti in coaja;
– doi morcovi potriviti fierti in coaja;
– 2-3 oua fierte tari;
– 100-150 g cascaval;
– 100 g miez de nuca macinat;
– maioneza cat mai fluida, pentru a putea fi intinsa usor;
– cateva linguri de seminte de rodie si cateva jumatati de miez de nuca, pentru ornat.


Mod de preparare:

Aceasta salata, de altfel ca toate celelalte este foarte aspectuoasa datorita faptului ca toate ingredientele sunt asezate in straturi, dupa cum urmeaza:

1. Primul strat este format din ceapa taiata rondele si oparita pentru a i se anula iuteala. Daca nu ai probleme cu iuteala cepei, o poti folosi si cruda, dar taiata in rondele foarte subtiri.
2. Al doilea strat este format din cartofii fierti in coaja, curatati si taiati in cubulete marunte sau dati prin razatoare. Se preseaza usor cu o lingura si se unge cu un strat subtire de maioneza.
3. Al treilea strat este format din pieptul de pui taiat cubulete. Si acesta se preseaza si se unge cu putina maioneza.
4. Urmeaza stratul de miez de nuca macinata acoperit cu putina maioneza.
5. Acum este randul morcovului taiat cubulete sau dat prin razatoare. Din nou, maioneza.
6. La final se adauga un strat de oua fierte si date prin razatoare acoperit cu cascaval ras. Se preseaza totul si se acopera cu un strat subtire de maioneza si apoi se orneaza cu semintele de rodie si cu jumatatile de miez de nuca.

Se serveste felii, ca un tort, lasand sa se vada straturile de ingrediente asezate succesiv. Eu voi prepara aceasta salata pentru Revelionul din acest an, dar sunt convinsa ca este foarte potrivita si pentru masa de Craciun.

Salata cu ton si legume in straturi

Pentru prepararea acestei salate trebuie sa pregatesti urmatoarele ingrediente:

– O conserva de ton in suc propriu sau in ulei;
– 12 bucati de surimi;
– o conserva de boabe de porumb;
– 100 g cascaval;
– 4 oua fierte tari;
– o legatura de ceapa verde;
– 200 g maioneza.

Mod de preparare:

Inainte de a aseza ingredientele de mai sus in straturi, pregateste-le in felul urmator: scurge bine de apa sau de ulei conserva de ton si desfa pestele cu furculita, toaca marunt cele 12 bucati de surimi si ceapa verde, da prin razatoare cascavalul, separa albusurile oualor fierte de galbenusuri si zdrobeste-le cu o furculita, asezandu-le in castroane separate. Apoi asaza pe un platou ingredientele in ordinea urmatoare:

1. Tonul maruntit si scurs de apa sau ulei.
2. Ceapa verde taiata marunt acoperita cu un strat subtire de maioneza.
3. Stratul de porumb fiert.
4. Cascavalul dat prin razatoare urmat de un strat subtire de maioneza.
5. Adaugi cubuletele de surimi acoperit cu un strat de maioneza.
6. Albusurile zdrobite cu furculita si din nou putina maioneza.
7. Orneaza salata pe deasupra cu galbenusurile zdrobite si cateva fire de verdeata.

Daca vei respecta pasii descrisi mai sus vei aseza pe masa de Craciun sau pe cea de Revelion o salata frumoasa si gustoasa care se va manca cat ai clipi!

Salata cu ghebe si bacon sau sunca

Aceasta salata este la fel de usor de preparat ca cele doua de mai sus. Iata ce ingrediente trebuie sa ai la indemana:

– un borcan de ghebe murate;
– o legatura de ceapa verde;
– 300g de sunca sau bacon;
– 3 cartofi fierti in coaja;
– 3 oua fierte tari;
– maioneza.

Aceasta salata se va aseza intr-un recipient mai adanc de forma patrata, dreptunghiulara sau rotunda, unde va ramane pana in momentul servirii, cand va fi rasturnat pe un platou. Iata si ordinea de asezare a ingredientelor de mai sus in straturi, pentru obtinerea salatei de ghebe si bacon:

1. Primul strat este format din ghebele scurse de apa si maruntite (daca nu sunt destul de marunte).
2. Urmeaza stratul de ceapa verde si un strat subtire de maioneza.
3. Al treilea strat este compus din sunca sau baconul taiate cubulete, urmat, desigur de un nou strat de maioneza.
4. Urmatorul strat este format din cartofii fierti in coaja, curatati si taiati cubulete acoperiti cu putina maioneza.
5. Ultimul strat este cel din cubulete de oua fierte tari si o pelicula subtire de maioneza.

Da salata de ghebe la frigider pentru cel putin 8 ore, iar inainte de a o aseza pe masa de sarbatoare rastoarna-o pe un platou, astfel incat ghebele sa ajunga la suprafata.

Salata festiva „Felia de portocala”

Pentru cea de-a patra reteta pentru masa de Craciun sau de Revelion din lista de propuneri de astazi ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

– un morcov mare si unul mai mic fierti in coaja, raciti si curatati;
– un cartof mare fiert in coaja, racit si curatat;
– o ceapa medie;
– un piept de pui fiert;
– 2 castraveti murati;
– 150 g cascaval;
– maioneza.

Si salata „Felia de portocala” va fi asezata in straturi, dupa cum urmeaza:

1. Cartoful fiert si dat prin razatoare se asaza pe un platou in forma de semiluna, preseaza-l usor si unge-l cu putin maioneza.
2. Pieptul de pui fiert si taiat fasii se asaza deasupra stratului de cartof.
3. Urmeaza un strat de ceapa verde taiata marunt si uns cu putina maioneza.
4. Apoi vine stratul de castraveti murati taiati cubulete acoperit de un strat subtire de maioneza.
5. Acopera totul cu un strat de cascaval dat prin razatoare.
6. Morcovul mare fiert si dat prin razatoare va fi asezat pe exteriorul semilunii, iar morcovul mic – dat si el prin razatoare – trebuie asezat deasupra stratului de cascaval asa cum vezi in imaginea de mai jos. In acest fel salata ta festiva va capata aspectul de felie de portocala.

Sper ca macar una dintre retetele de mai sus sa te convinga ca merita un loc in meniul pentru mesele de Revelion si Craciun din acest an si din anii care urmeaza.

Pofta buna!

Sursa foto: takprosto.cc


Share on Google+2Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone


Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

cornelia delia in decembrie 18th, 2015

Salate cu aspect de tort! Ti se face pofta doar vazandu-le. Cu siguranta sunt foarte gustoase. Si merg la orice masa festiva.

Victoria in decembrie 18th, 2015

De acord cu tine, Cornelia, chiar merg la orice masa festiva, insa pentru ca in doar cateva zile vor veni, in sfarsit, Craciunul si apoi Revelionul, am zis ca este cel mai bun moment sa le testam :)

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Regulament privind comentariile.

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii