Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

4 retete de salate fara maioneza pe care trebuie sa le incerci si tu


1-salata verde cu pui susan si ghimbir



Daca te numeri printre cei care se resimt inca dupa toate preparatele specifice sarbatorilor de iarna recent incheiate, probabil ca nu vrei sa mai auzi o buna bucata de vreme de salata boeuf, sarmale sau carnati. Dar ce-ai zice de niste salate fara maioneza, usor de preparat si deosebit de gustoase?


Dupa o perioada incarcata din punct de vedere culinar cu totii ne dorim o pauza in care sa consumam doar alimente usoare, care sa ne ajute sa ne detoxifiem si sa mai si dam cateva kilograme jos. Iata 4 retete de salate delicioase, fara maioneza, pe care le poti introduce in meniul din aceasta perioada a anului si sa le consumi fara sa te stresezi ca te vor ingrasa.

Salata verde cu pui, susan si ghimbir

Pentru prepararea acestei salate racoritoare si usoare vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:


– 1/2 de varza chinezeasca sau de salata Iceberg;
– 1 morcov mediu;
– 200-300 grame de piept de pui la gratar;
– 2 cm de radacina de ghimbir;
– 1 lingura de susan alb;
– 1 lingura susan negru;
– 1-2 linguri de caju crud sau prajit, dupa gust;
– cateva fire de ceapa verde;
– 2 linguri de sos de soia;
– 1-2 linguri de otet sau zeama unei lamai;
– 2 linguri de ulei de masline;
– 1,5 lingurite de ulei de susan;
– sare si piper;
– o legatura de coriandru proaspat, daca ai de unde sa-l procuri.

Mod de preparare:

Inainte de toate, prepara un dressing din sosul de soia, uleiul de masline, uleiul de susa, otetul sau zeama de lamaie, ceapa verde tocata marunt, ghimbirul dat prin razatoare si putina sare. Apoi toaca fin varza chinezeasca sau salata Iceberg, da prin razatoarea morcovul crud curatat, toaca marunt legatura de coriandru, taie pieptul de pui fript pe gratar in bucati potrivite si adauga-le pe toate intr-un vas incapator, presarand peste ele semintele de susan si cele doua linguri de caju. Deasupra toarna dressingul preparat, amesteca totul si serveste cu multa pofta!

Reteta de salata calda cu linte, branza telemea si spanac

O alta reteta de salata usoara si fara maioneza este si aceasta, pentru prepararea careia vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

– 200 g de linte fiarta (nu conteaza culoarea);
– 150 g spanac sau baby spanac proaspat;
– 50 g de branza telemea;
– 3 tulpini de telina;
– 1-2 ardei grasi;
– o ceapa rosie;
– 2 linguri de ulei de masline;
– sare, piper, oregano si marar dupa gust.

Trage la tigaie in cele doua linguri de ulei de masline ceapa si tulpinile de telina tocate marunt. Dupa doua minute adauga si ardeiul gras taiat fideluta, condimentele si 2-3 linguri de apa. Inabusa totul pret de aproximativ 5 minute, iar apoi adauga continutul tigaii peste lintea fiarta amestecata cu spanacul proaspat, telemeaua taiata cubulete si mararul spalat si tocat. Vei obtine o salata calda, usoara si satioasa pe care o poti consuma la pranz sau cina.

Salata usoara cu sfecla rosie si branza feta, fara maioneza

Pentru prepararea acestei salate usoare cu sfecla rosie si branza feta vei avea nevoie de urmatoarele:

– 2 sfecle de dimensiuni medii;
– 100-150 g branza feta;
– 2-3 catei de usturoi;
– o legatura de patrunjel verde;
– 2-3 linguri de ulei de masline;
– zeama de lamaie;
– sare si piper dupa gust.

Amesteca sfecla rosie fiarta, racita si taiata cubulete cu branza feta taiata cubulete, cu usturoiul pisat si cu patrunjelul verde tocat marunt. Asezoneaza ingredientele cu sare, piper, zeama de lamaie si ulei de masline si savureaza aceasta salata usoara, racoritoare si deosebit de sanatoasa.

Salata fara maioneza cu piept de pui, castraveti proaspeti si crutoane

Daca vrei ceva mai consistent si totusi usor, adica fara maioneza, prepara aceasta salata cu piept de pui, castraveti proaspeti si crutoane de paine. Iata si lista de ingrediente de care ai nevoie pentru prepararea acestei retete:

– 200 grame de piept de pui fiert sau preparat la gratar;
– 200 g castraveti proaspeti;
– 100 g cascaval;
– 200 grame crutoane;
– 1 salata verde mica;
– 2-3 catei de usturoi;
– 1 ceapa rosie;
– 2-3 linguri de ulei de masline;
– otet sau zeama de lamaie;
– sare si piper dupa gust.

Taie fasii de dimensiuni medii pieptul de pui fiert sau fript la gratar si amesteca-l intr-un vas pentru salata cu castravetii dati prin razatoare sau taiati felii subtiri, cu cascavalul ras, salata verde taiata fideluta, ceapa rosie taiata rondele subtiri si cu crutoanele crocante. Asezoneaza totul cu usturoiul dat prin razatoare, zeama de lamaine, putina sare, piper si 2-3 linguri de ulei de masline. Vei obtine o salata delicioasa si foarte satioasa cu care iti vei putea inlocui fara probleme o cina copioasa.

Sursa foto: Adme


Share on Google+0Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone


Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Regulament privind comentariile.

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii