Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Autorizatie si acte necesare pentru casa din garaje de beton prefabricat


Buna ziua. As vrea sa construiesc o casa din 3 sau 4 garaje de beton prefabricat asezate pe o fundatie de beton. Am nevoie de autorizatie de constructie? Daca da, ce acte sunt necesare. Daca incep constructia inainte sa am autorizatia ce probleme pot intampina?


Intrebare de la Mariem, pe adresa redactiei: Autorizatie si acte necesare pentru casa din garaje de beton prefabricat.


Share on Google+0Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone


Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:, ,

Autor |

Comentarii

Toader Gheorghe in ianuarie 11th, 2016

D-le sau D-na Mariem ( asa e scris numele )!

Intentionezi sa faci o casa din 3 sau 4 garaje prefabricate si nu stii daca trebuie sau nu trebuie Autorizatie de la Primarie -Serviciul Urbanism si Autorizari constructii ? IDEA ESTE FOARTE BUNA SI INTR-UN FEL , DEOSEBITA , ptr. ca se poate face repede si e rezistenta la multe (cutremur, agresiuni cu arme de foc din exterior , e ca un buncar , intr-un fel) , dar e mai ieftina ca alte variante , doar daca ai garajele deja in proprietate , sau le iei de la SH , si ai un transport ieftin si o macara de montaj ieftina ….
Presupun ca nu ai un proiect de executie desenat , ptr. ca Proiectantul v-ar fi precizat ca TREBUIE Autorizare !!!, deoarece se construieste pe o fundatie de beton sau altceva si are destinatia locuinta !
Legea 50 si completarile sale cam asta te obliga atat la oras , cat si la sat !!!
Pentru Autorizare iti trebuie un Proiect de autorizare construire (PAC) cu :un memoriu tehnic de Arhitectura si Rezistenta , desene in plan orizontal (plan fundatii si plan parter) , niste desene cu sectiuni verticale si cu vederi ale fatadelor , etc. , intocmit de un Arhitect sau o firma autorizata de Proiectare…
Atentie , nu oricine a mai facut in Romania asa ceva !!! Eu m-am bagat in seama si va ajut cu aceste sfaturi , pentru ca m-am ocupat in anii 1994-2000 cu asa ceva, atat ca Proiectant Rezistenta , cat si ca fabricant de garaje prefabricate (eram ing.adj. Sef Sectie Garaje Prefabr. la ICMRS – SIDEX SA Galati)…Ideea a picat din cauza transportului scump al garajelor pe trailer si scumpirii energiei si pretului de vanzare a garajelor noi .Din cele SH , e mai ieftin sa faci o casa.
Deci : recomand prieteneste sa nu va apucati de executie , fara un proiect de executie , fara autorizare , si mai nou ,fara DIRIGINTE !!! (Daca sunteti inginer constructii civile …,dar nu cred , ca ati fi stiut Legea 50 ce spune …)
Sa nu uit : pedeapsa e amenda anuala , cam de minim 1000 Roni , si dupa judecata , va pot demola constructia neautorizata …
Pentru completari si ajutor puteti suna la :0723676675-ing. TOADER George sau:gh.toader@yahoo.com (PS: daca sunteti din zona Bucuresti + 60 -100 km , va pot ajuta cu toate : proiect , consiliere , inclusiv Dirigintie Santier ; discutam , eu am deja niste desene de detaliu , acum sunt in Bucuresti, am plecat din Galati)

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Regulament privind comentariile.

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii