Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Oala sub presiune – minunea din bucataria ta – cum o alegi


oala-sub-presiune-model-ultima-generatie



Cred eu ca oala sub presiune sau oala minune, cum i se mai spune, nu trebuie sa lipseasca din bucataria noastra. Nu numai ca scurteaza considerabil timpul gatitului, dar economiseste si gazul sau curentul electric si mai presus de toate pastreaza in buna parte proteinele, vitaminele si mineralele continute in alimentele supuse prepararii.


Oala sub presiune isi demonstreaza valoarea in cazurile in care gatim produse ce necesita o fierbere de minim 60 de minute: carne de vita, oaie, porc, pasari de curte, legume precum fasole, linte etc. Sunt nenumarate tipuri de astfel de oale pe piata, la diverse preturi, trebuie numai sa stii cateva caracteristici pentru a alege una buna si sigura.

1. Sistemul de inchidere al capacului si valva de siguranta

Capacul oalei minune trebuie sa aiba un sistem de inchidere sigur si perfect etans. O oala sub presiune buna te anunta in cazul in care nu ai inchis bine capacul si il blocheaza la deschidere pana cand presiunea din interior scade la limita la care nu poate provoca accidente. Aici intervine si valva de siguranta care, in momentul fierberii, cand temperatura din interior ajunge la 120 de grade si presiunea creste, trebuie sa actioneze pentru eliminarea treptata a aburului si reglarea presiunii.


2. Capacitatea optima

Avand in vedere ca oala minune nu trebuie umpluta la maxim pentru a nu deranja in functionare valva de siguranta este bine sa va ganditi la un vas cu capacitate mai mare. Oala de 5-6 litri este suficienta pentru nevoile unei familii de 4-5 persoane, dar daca prietenii va viziteaza des puteti alege una de capacitate mai mare.

3. Materialul din care este confectionata

In cele mai multe cazuri materialul folosit la confectionarea oalelor sub presiune este inox-ul, otelul inoxidabil sau otelul carbon. Cele din otel au greutatea mai mare.

4. Cu ce accesorii ar trebui sa fie dotata

O oala sub presiune buna are cateva accesorii mai mult sau mai putin necesare si utile cum ar fi sita pentru fierberea alimentelor care nu necesita neaparat un timp indelungat de preparare, cum sunt legumele. Ar mai putea fi manerele suplimentare, capac de sticla, clesti, accesorii care intra in pretul produsului.

Important de stiut:

– Verifica sursa de caldura la care poti folosi oala sub presiune; cele mai bune sunt cele care functioneaza atat la plitele cu gaz sau electrice, cat si la plitele cu inductie sau vitroceramice.
– Curata cu atentie si cu grija oala si in special capacul in zona valvei de siguranta.
– Alege oala sub presiune care se poata spala in masina de spalat vase daca o ai in dotarea bucatariei; mentiunea exista in cartea produsului.

La final, iti recomand sa citesti si articolul: Plita de bucatarie – ce trebuie sa stim inainte de a o cumpara.

Sursa foto: Coolweb


Share on Google+2Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone


Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Autor |

Comentarii

Melania in noiembrie 4th, 2016

exista si din aluminiu. prima mea oala sub presiune- kukta- a fost din aluminiu. acum o am din inox si sunt super multumita. nu cred ca as face fasole altfel. si supa o fierb in kukta, de fapt supa/ciorba de vita. in 45 -60 de minute fac orice ciorba . o iubesc. iar fasolea … nu am cuvinte

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Regulament privind comentariile.

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii