Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Cutitele ceramice – ustensile de top in bucatarie


set-de-cutite-ceramice-de-bucatarie



Orice gospodina stie cat de importante sunt cutitele in bucatarie. Un cutit prost te poate accidenta, trebuie ascutit des, se oxideaza sau poate rugini dupa ascutiri repetate. Asa ca va recomand, in cunostinta de cauza, sa va completati ustensilele de bucatarie cu cutite ceramice.


Caracteristici generale si avantaje
Cutitele ceramice sunt confectionate din materiale dure care au in compozitie oxid de itriu si oxid de zirconiu, sunt foarte rezistente si au lamele foarte ascutite, capabile de felieri fine usor de realizat.

Aceste ustensile au o serie de avantaje fata de cutitele din otel inoxidabil, care fac din ele un ajutor de nadejde atat pentru bucatarii profesionisti cat si pentru cei incepatori in ale gatitului.

– Materialul din care sunt confectionate, desi este foarte dur, cantareste putin, motiv pentru care se manevreaza usor si precis.
– Nu au nevoie de ascutire, lama cutitului ceramic este mult mai ascutita si se toceste mult mai greu fata de lamele cutitelor din inox.


– Feliaza foarte fin painea, carnea fara os (pentru snitele, de exemplu), legume de orice fel si fructe.

– Nu ruginesc, nu se oxideaza, rezista la temperaturi ridicate, se curata foarte usor.

– Sunt antialergice, nu schimba cu nimic gustul alimentelor, nu oxideaza fructele sau legumele.

– Calitatea ceramicei nu este diminuata de acizi sau alte substante, motiv pentru care se poate pastra usor o igiena perfecta alimentelor.

Restrictii in utilizarea acestor ustensile de bucatarie

Folosirea indelungata si in bune conditii a cutitelor ceramice impune si cateva restrictii:

– Nu se pot folosi la deschiderea conservelor sau capacelor de borcane.

– Nu se pot folosi la dezosat carnea si la transarea alimentelor congelate.

– Nu este indicat sa le folositi pe suprafete dure; se vor folosi tocatoare de lemn sau material plastic.

– De preferat este sa le spalati de mana, daca le spalati la masina de spalat vase aveti grija sa le separati de tacamurile metalice.

– Aveti grija la manuirea lor si nu le lasati la indemana copiilor; lamele sunt foarte ascutite.

Sursa foto: Carameltoast


Share on Google+2Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone


Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Regulament privind comentariile.

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii