Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Delicioasa toba de pui – reteta genial de simpla


toba-de-pui-la-sticla-de-plastic



Chiar daca toba se prepara in mod traditional din carne de porc, iti propun sa ai in vedere aceasta reteta de toba de pui pe care o poti servi chiar daca esti la regim, ba chiar sa le-o oferi si celor mici. Spre deosebire de bucatele preparate din carne de porc, aceasta toba este un aperitiv extrem de usor, care nu-ti va pica greu.


Eu am dat de aceasta reteta pur intamplator, nici macar nu-mi propusesem sa fac toba pentru Craciunul din acest an, insa modul de preparare m-a intrigat intr-atat incat am decis sa o includ in meniul festiv. Si pentru ca este atat de usor de facut, m-am gandit sa-ti dezvalui si tie modul de preparare al acestui delicios aperitiv.

Ingrediente necesare:

– un pui de 2 kg taiat bucati sau 2 kg de pulpe si piept de pui;
– 2 lingurite de boabe de piper;
– 30 g gelatina;
– cateva frunze de dafin;
– sare si usturoi dupa gust.


Mod de preparare:

Carnea spalata si curatata de excesul de piele si grasime se asaza intr-o cratita potrivit de adanca in care adaugi sarea, gelatina, boabele de piper, frunzele de dafin si cateii de usturoi curatati si taiati in jumatate. Fara apa!

O oala mai mare se umple pe jumatate cu apa si se pune pe foc, cand apa da in clocot asaza cratita in care se afla puiul si toate celelalte ingrediente in oala cu apa. Acopera cu capac cratita mai mica si da focul la flacara mica. Carnea va fierbe astfel in sucul propriu pe care il va lasa vreme de 3 ceasuri cat trebuie sa tii cele doua cratite suprapuse pe foc. Verifica din cand in cand daca apa din oala mai mare n-a scazut prea mult si daca este nevoie, completeaza cu putina apa fierbinte.

Dupa aproximativ 3 ore carnea va fi bine patrunsa si extremd e aromata, moment in care trebuie sa o scoti, sa o dezosezi si sa o asezi intr-o sticla de plastic curata careia i-ai taiat in prealabil gatul. Strecoara zeama ramasa si toarn-o peste carnea din sticla, leaga gura sticlei cu o folie de plastic si da totul la rece pana a doua zi. Inainte de servire mai trebuie doar sa tai sticla, sa scoti din ea toba de pui si sa o tai felii.

Sursa foto: Liveinternet


Share on Google+0Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone


Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

mitica curea in decembrie 23rd, 2016

Sant foarte interesante si au o tehnica superioara !

mihaela.ro in decembrie 25th, 2016

multumim ca te-ai gandit sa impartasesti si cu noi aceasta reteta relativ simplu de preparat. craciun fericit! buna ideea cu sticla de plastic!

Victoria in decembrie 26th, 2016

Sarbatori fericite, dragilor!

Chiar am incercat sa prepar si eu aceasta toba zilele trecute si tin sa va spun ca a iesit delicioasa! Si intr-adevar se prepara extraordinar de simplu. Cred ca pur si simplu nu ai cum sa dai gres cu toba preparata in acest fel. Data viitoare as vrea sa prepar toba dintr-un amestec de carne de pui, inimi si pipote pentru obtinerea unui preparat cu mai multe texturi si culori :)

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Regulament privind comentariile.

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii