Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

O savuroasa reteta de salata de pui si nuci pentru masa de Craciun


salata-de-pui-cu-ciuperci-si-miez-de-nuca-in-straturi



Chiar daca nu ne imaginam masa de sarbatoare fara un platou urias cu salata beouf, din cand in cand simtim nevoia sa imbogatim meniul cu cate un preparat culinar nou. Salata de pui pe care o vei descoperi mai jos este extrem de simplu de preparat, are un gust aparte si este perfecta pentru completarea preparatelor traditionale care iti vor umple masa de Craciun in doar cateva zile.


Reteta de astazi vine din bucataria ruseasca, o bucatarie in care salatele si aperitivele in general constituie unul dintre elementele de baza ale tuturor meselor festive, fie ca vorbim de Craciun, Revelion sau orice alt prilej de sarbatoare de peste an.

Ingredientele necesare:

– 300 g piept de pui dezosat fiert;
– 4 oua fierte tari;
– 250 gr ciuperci proaspete pleurotus sau champinion;
– 2 cepe de dimensiuni medii;
– 2 linguri de ulei vegetal;
– 200 g cascaval;
– 4-5 catei de usturoi;
– 100 g miez de nuca macinat;
– 250 g maioneza.


Mod de preparare

Aceasta salata se asambleaza in straturi, de aceea e important sa te asiguri ca fiecare ingredient va fi pregatit pentru montare intr-o varfurie sau intr-un castron separat.

Ciupercile proaspete se spala, se taie felii subtiri si se trag intr-o tigaie cu putin ulei incins impreuna cu ceapa tocata fin. Se tin pe foc pana cand se evapora tot lichidul, iar apoi se potrivesc de sare si piper si se lasa la racit.

Pieptul de pui se taie fasii subtiri, fideluta, iar cascavalul se da prin razatoarea cu gauri mici si amesteca cu usturoiul pisat si cateva linguri cu maioneza. Si ouale fierte se dau prin razatoare.

Maioneza poate fi simpla, preparata in casa, poate fi amestecata cu smantana sau iaurt grecesc sau poate fi cumparata direct in versiunea light. Avand in vedere ca salata nu va putea fi potrivita de sare dupa asamblare ar trebui sa te asiguri din timp ca fiecare ingredient este suficient de sarat.

Pregateste platoul pe care va fi servita salata si incepe sa montezi straturile in ordinea urmatoare:

– pieptul de pui uns cu un un strat de maioneza;
– ouale date prin razatoare urmate de un strat subtire de maioneza;
– ciupercile cu ceapa racite peste care vei aseza un nou strat de maioneza;
– cascavalul amestecat cu maioneza si usturoiul pisat;
– miezul de nuca macinat.

Truc: pentru a te asigura ca salata va avea o forma impecabila poti aseza pe platoul de servire un inel detasabil de la o tava de copt si sa asezi toate ingredientele in interiorul acestuia. Scoate-l chiar inainte de servire, iar salata isi va pastra astfel forma dorita.

Pofta buna!

Sursa foto: Cocook


Share on Google+0Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone


Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Regulament privind comentariile.

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii