Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Salata festiva in forma de rulada. O reteta de nota 10


salata-festiva-in-forma-de-rulada



Cu totii ne dorim sa ne uimim musafirii cu bucate din cele mai alese, cu retete noi, pe care nu le intalnim in toate casele. Daca si tu esti in cautarea unei retete de acest gen, iti propun sa prepari o salata festiva in forma de rulada cu care iti vei surprinde placut invitatii la masa de Craciun sau de Revelion.


Este o reteta putin mai migaloasa, dar se pare ca rezultatul merita din plin. Iata, asadar, care sunt ingredientele pe care trebuie sa le ai la indemana pentru prepararea acestei salate cu aspect deosebit:

– 5 oua fierte tari;
– 200 g mazare fiarta;
– 200 g morcov fiert taiat cubulete;
– 350 g cartofi fierti taiati cubulete;
– 250 g de sunca afumata taiata cubulete;
– 100-150 g mere curatate de coaja, taiate cubulete si stropite cu putina zeama de lamaie;
– 300 ml supa de legume, de carne sau apa in lipsa primelor doua optiuni;
– 6 linguri de maioneza amestecate cu 4 linguri de iaurt sau smantana;
– 20 g gelatina;
– sare si piper dupa gust;
– pentru ornat: patrunjel, gogosari murati, masline sau morcovi fierti.

Vei mai avea nevoie de o tava pentru chec sau cozonac si folie alimentara.


Mod de preparare:

Intr-un vas incapator se amesteca legumele, merele si sunca taiate cubulete si se asezoneaza cu un sos obtinut din maioneza, smantana, sare si piper.

Supa de carne, de legume sau apa se amesteca cu gelatina si se incalzesc la foc mic pana la dizolvarea completa a gelatinei, fara a se atinge punctul de fierbere. Se racoreste putin si apoi se incorporeaza in amestecul de legume, mere, sunca si maioneza.

Intr-o tava pentru chec se asterne folie alimentara ale carei margini trebuie sa le depaseasca pe cele ale formei de copt. Se toarna in tava jumatate din compozitia de legume, se niveleaza cu o lingura sau cu o spatula si apoi se adauga cele 5 oua fierte si curatate de coaja aliniate de-a lungul tavii de copt. Deasupra se toarna si cealalta jumatate de salata, se niveleaza, se acopera cu folie alimentara si se da totul la rece pana a doua zi sau pentru cel putin 5 ore.

Inainte de servire se scoate salata din folie si se asaza pe un platou, se orneaza in functie de preferinte si imaginatie si se feliaza frumos.

Pofta mare!

Sursa foto: Vkusno


Share on Google+0Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone


Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Autor |

Comentarii

Mamaie in decembrie 24th, 2016

Arata oribil si la gust nu poate fi altfel.

Victoria in decembrie 24th, 2016

Nu stiu ce gust are aceasta salata, Mamaie, dar ma gandesc sa o fac si eu pentru masa de revelion. mie, una, mi se pare ca arata interesant, imi aminteste de torturile Diplomat la aspect, iar la gust s-ar putea sa se asemene cu salata a la russe.

Sarbatori fericite!

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Regulament privind comentariile.

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii