Categorii
Gradina

Anthurium, eleganta si delicatete. Ingrijire

anthurium
Anthurium, cunoscuta si sub numele „floarea flamingo”, este o planta originara din America de Sud, eleganta, cu frunze lucioase cu codite lungi si flori mici, sub forma de spic, sustinute de o spata cerata, care seamana cu frunza, numai ca este colorata in rosu, roz, portocaliu, alb.


Ingrijire anthurium

Anthurium este o planta, in special, de apartament, fiind mai delicata si mai pretentioasa la conditiile de mediu.

Iubeste lumina, dar nu se va dezvolta optim sub razele directe ale soarelui. Daca avem un colt special amenajat pentru flori, trebuie sa tinem cont ca anthurium nu va inflori asa cum ne-am dori intr-un spatiu umbrit.

Iubeste si caldura, ideale pentru anthurium sunt temperaturile de 17-25 de grade pe timp de primavara-vara, in timp ce toamna si iarna, cand planta este in repaus are nevoie de 16-18 grade.

Apa este importanta si pentru anthurium ca si pentru oricare alta planta. Vara, planta va fi udata mai des, dar nu cu cantitati abundente de apa, vom lasa intre udari timp pamantului sa se usuce putin la suprafata. Apa nu trebuie sa balteasca, anthurium are radacini suculente, care rezista mai usor la lipsa apei decat la abundenta ei, care o poate distruge. Pe timpul iernii vom uda mai rar. Ideala este apa de ploaie, dar in lipsa vom folosi apa de la robinet pastrata cel putin o zi la temperatura camerei. Pentru o scurgere mai buna a apei este bine ca pe fundul ghiveciului sa asternem un strat de pietris.

La 1-2 ani, in functie de cum s-a dezvoltat planta noastra, putem schimba ghiveciul cu unul putin mai mare. Nu este recomandat pamantul din florarii. Anthurium are nevoie de un pamant acid, pe care il putem obtine din pamant de padure amestecat cu turba si, eventual, cu putin nisip. Schimbarea ghiveciului si improspatarea pamantului se va face toamna. Cu aceasta ocazie, in cazul in care tufa noastra de anthurium este bogata, putem desparti cu grija radacinile in ideea de a obtine mai multe plante.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *