Categorii
Utile

Avantajele fructelor uscate

Cand bunica pregatea poamele pentru iarna, stia ea ce stia. De curand si cercetatori americani si englezi au ajuns la concluzia ca fructele uscate sunt bune pentru sanatate.


Caisele, merele, prunele uscate (poame) vor fi peste iarna o sursa importanta de fibre solubile, vor ajuta la prevenirea afectiunilor cardiovasculare sau a inflamatiilor interne.

In tari ca Franta, Germania, Italia, Anglia, Suedia fructele uscate ( si aici intra si curmalele, smochinele, stafidele etc.) sunt recomandate pentru consumul zilnic.

Fructele uscate au avantajul ca pot fi consumate pe tot parcursul anului, sunt usor de stocat si de transportat si, desigur, rezista un timp mai indelungat decat cele proaspete.
Uscarea fructelor este recomandabil sa se faca pe cale naturala, la soare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *