Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Ciolos: Distribuirea compensatiilor pentru criza E.coli ar putea incepe din iulie


Dacian Ciolos, comisarul european pentru agricultura, a declarat ca distribuirea fondurilor stabilite de Uniunea Europeana pentru compensarea pierderilor uriase suferite din cauza prabusirii vanzarilor de catre producatorii de legume in urma epidemiei declansate de bacteria enterohemoragica E.coli (ECEH) ar putea incepe din iulie.


In acest sens reprezentantii statelor membre ale UE au aprobat crearea unui fond de urgenta de 210 milioane de euro care sa permita plata a cel mult 50% din pretul la producator in luna iunie, in urma retragerii castravetilor, tomatelor, salatei verzi, dovleceilor si ardeilor de pe piata. Membrii organizatiei producatorilor (circa 35% dintre producatorii europeni) vor beneficia de mecanisme de compensare suplimentare care sa acopere pana la 70% din pierderi.

Plata de compensatii catre producatori va incepe dupa ce statele europene vor confirma, pana la 22 iulie, cantitatile de legume retrase de pe piata.

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii