Categorii
Utile

Comisia Europeana si eficienta energetica

CE propune ca pentru economiile realizate de consumatori sa se utilizeze contoare inteligente, care sa aiba un rol mai mare in informarea consumatorului asupra consumului.
Statele membre vor avea obligatia de a implanta contoare inteligente de electricitate pentru cel putin 80% dintre consumatorii lor finali pana in 2020, in conditiile in care aceasta actiune urmeaza sa fie sprijinita de o analiza favorabila costuri-beneficii la nivel national.
Este important si comportamentul consumatorilor si atitudinile acestora la cumpararea aparatelor electrice. Potrivit CE, doar 47% dintre consumatori sunt constienti in prezent de cantitatea de energie pe care o consuma. Aparatele electrice precum frigiderele, congelatoarele, pompele de caldura ar putea fi primele vizate.
Economiile de energie la nivelul consumatorilor trebuiesc realizate si prin accesul acestora mai rapid si gratuit la date in timp real si istorice privind consumul de energie, printr-un sistem mai precis de contorizare individuala, ceea ce le va permite sa isi gestioneze mai bine consumul energetic. Consumul efectiv, reflectat in mod clar prin datele din contorizare, ar trebui sa stea la baza facturarii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *