Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Comisia Europeana si eficienta energetica


CE propune ca pentru economiile realizate de consumatori sa se utilizeze contoare inteligente, care sa aiba un rol mai mare in informarea consumatorului asupra consumului.
Statele membre vor avea obligatia de a implanta contoare inteligente de electricitate pentru cel putin 80% dintre consumatorii lor finali pana in 2020, in conditiile in care aceasta actiune urmeaza sa fie sprijinita de o analiza favorabila costuri-beneficii la nivel national.
Este important si comportamentul consumatorilor si atitudinile acestora la cumpararea aparatelor electrice. Potrivit CE, doar 47% dintre consumatori sunt constienti in prezent de cantitatea de energie pe care o consuma. Aparatele electrice precum frigiderele, congelatoarele, pompele de caldura ar putea fi primele vizate.
Economiile de energie la nivelul consumatorilor trebuiesc realizate si prin accesul acestora mai rapid si gratuit la date in timp real si istorice privind consumul de energie, printr-un sistem mai precis de contorizare individuala, ceea ce le va permite sa isi gestioneze mai bine consumul energetic. Consumul efectiv, reflectat in mod clar prin datele din contorizare, ar trebui sa stea la baza facturarii.


Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:, , ,

Autor |

Comentarii

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii