Categorii
Casa pas cu pas

Costuri pregatire santier pentru constructie

baraca


Exista cateva detalii care trebuie rezolvate inainte de a incepe constructia propriu-zisa a casei. Detalii care adauga si costuri la suma finala, deci trebuie tinut cont de ele.

Hai sa vedem in ce consta pregatirea si organizarea santierului si cam la ce costuri sa ne asteptam.

In general in acest site preturile sunt estimative si mai mult orientative, motivul fiind schimbarea preturilor materialelor de constructii de la un an la altul.

Doua lucruri sunt foarte importante intr-un santier, in plus fara ele nu ne putem apuca de constructie:
Apa si curentul.

In cazul meu, apa si curentul erau trase in zona deci s-a rezolvat. Alergi putin pentru ambele, insa in principiu nu dureaza foarte mult pana le ai in curte. Totusi este de retinut ca, dupa cumpararea terenului, apa si curentul sunt primele de care trebuie sa te ocupi, daca vrei sa iti faci o casa.

Baraca. In ce consta si la ce foloseste?

Baraca este o constructie din lemn, in care vor fi tinute unele din sculele muncitorilor si in general tot ce poate fi depozitat si ferit de ploi. Ea va fi folosita si ca vestiar.

Dupa ce casa va fi gata vei avea doua variante. Sa demolezi baraca sau sa o pastrezi.
Evident, ideal ar fi sa o pastrezi. Va fi ok pentru depozitarea sculelor si uneltelor sau chiar a lemnelor, in cazul in care ai optat pentru incalzire prin centrala pe lemne.

In cazul in care vrei sa pastrezi baraca dupa finalizarea casei, ar fi bine sa te gandesti foarte bine unde o amplasezi (pe o laterala in spatele casei). Altfel, ti se va intampla ceea ce mi s-a intamplat mie. Am montat-o undeva spre strada, iar acum trebuie sa o demolez si sa fac alta in spatele casei 🙂

Pentru constructia baracii va fi nevoie de cativa popi (rigle de lemn de 8/8 cm sau de 10/10) pentru ridicarea scheletului, scandura (in jur de un metru cub de latime 15cm la grosime de 2,5) si carton pentru acoperis, cateva kg de cuie si cateva placi de OSB.

Pret baraca. In cazul meu costurile materialelor au fost undeva in jur de 30 milioane.

Ce trebuie sa stii, este ca in cazul in care nu vrei sa pastrezi baraca dupa finalizarea lucrarii, poti folosi scandura si popii la constructia acoperisului, deci mai poti recupera o parte din suma.

Ce ar mai trebui intr-un santier? O toaleta. Aici costurile sunt mult mai mici. Cativa popi si scandura.

Gardul. Delimitarea terenului este foarte importanta. Despre garduri vom vorbi detaliat intr-un articol separat. Ideal este ca gardul sa fie construit inainte de a incepe constructia casei.
Eu am cumparat plasa, deci am preferat varianta unui gard provizoriu, nefiind hotarat cum si din ce material sa il fac. Mai exista varianta sarma ghimpata.

Asteapta-te, deci, la o cheltuiala de aproape 1000 de euro doar pentru pregatirea santierului.
Apoi aduna apa – costuri de aproximativ 500 ron si curentul – aproximativ 2500 ron.

Un răspuns la “Costuri pregatire santier pentru constructie”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *