Categorii
Stiri

Interes deosebit pentru programul „Casa Verde”

Asa cum aratam, prin intermediul programului „Casa Verde” , oricine isi echipeaza locuinta cu panouri solare, pompe de caldura sau instalatii de producere a energiei termice pe baza de biomasa isi poate recupera, macar partial, investitia astfel: proprietarii de locuinte pot obtine pana la 6.000 lei pentru instalarea panourilor solare, pana la 8.000 lei pentru instalarea pompelor de caldura si pana la 6.000 lei pentru instalatii de producere a energiei termice pe baza de peleti, brichete, tocatura lemnoasa, etc.


Romanii au luat cu asalt agentiile judetene de protectie a mediului astfel incat in unele judete cererile au depasit fondurile alocate in aceasta sesiune. Asa stau lucrurile in judetele Alba, Bihor, Brasov, Buzau, Covasna, Dolj, Giurgiu, Harghita, Mehedinti, Olt, Salaj, Sibiu, Valcea si Vrancea unde de la 1 iulie primirea dosarelor se va sista.
In judete precum Arad, Arges, Bacau, Bistrita Nasaud, Botosani, Braila, Bucuresti, Calarasi, Caras Severin, Cluj, Constanta, Dambovita, Galati, Gorj, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Ilfov, Maramures, Mures, Neamt, Prahova, Satu Mare, Suceava, Teleorman, Timis, Tulcea, Vaslui se vor primi dosare de finantare pana la data de 15.08.2011.

„Dupa 15 august se va realiza o redistribuire a fondurilor intre judete, iar sumele ramase disponibile in unele judete se vor redistribui in judetele unde solicitarile sunt mai mari decat valorile repartizate initial”, a declarat Adriana Stroe, purtator de cuvant al Administraiei Fondului pentru Mediu (AFM).

Un răspuns la “Interes deosebit pentru programul „Casa Verde””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *