Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Mulcirea


Mulcirea este un procedeu natural de a proteja solul, de a-l mentine sanatos si in acelasi timp de a-l face mai productiv si mai simplu de ingrijit.


Solul protejat prin mulcire se incalzeste mai greu, deci necesita sa fie udat mai putin. In concluzie mulcirea nu se va aplica in gradinile umbroase si umede. De asemenea, stratul de mulcire impiedica buruienile sa creasca si astfel plivitul va fi mai usor. Microorganismele din sol vor avea conditii optime de temperatura si umiditate si vor creste continutul de humus, facandu-l mai fertil.

Stratul de mulcire poate sa contina frunzis, iarba tunsa, paie, rumegus, scoarta de copac maruntita.
Mulcirea incepe primavara, dupa ce legumele sau florile au depasit inaltimea de 10 cm si va dura pana toamna, dupa recoltare (in cazul legumelor). Stratul de mulci va fi gros de 5-10 cm, mai gros pe un sol nisipos, si se va improspata periodic, pe masura ce se va descompune.

Mulcirea este benefica si pe timp de toamna si iarna. Plantele sensibile la frig vor fi protejate, daca vom asterne pe sol, in jurul lor, straturi de paie si frunzis.

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:, ,

Autor |

Comentarii

tery in iunie 19th, 2011

Am citit ca pentru mulcire se poate folosi iarba tunsa dar trebuie sa ne ferim de buruienile dezvoltate care au flori si seminte carora le dam o sansa de inmultire.

Linkuri

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii