Categorii
Gradina

Muscata, regina teraselor

muscata
Muscatele sunt, probabil, cele mai raspandite flori de balcon, terasa sau fereastra. Mult timp am fost convinsa ca muscata este floarea noastra nationala, dar dupa ce am vizitat litoralul grecesc mi-am dat seama ca acolo e raiul lor.


Sunt plante cu frunze rotunjite, cu multe flori sub forma de buchetele, intr-o multitudine de culori, de la rosu aprins pana la roz, alb, violet.

Iubesc lumina si nu sunt deranjate de expunerea directa la soare. Vor sa fie udate de 2-3 ori pe saptamana, sau chiar zilnic atunci cand temperaturile sunt foarte ridicate.

Pe masura ce plantele imbatranesc vor inflori mai putin si vor creste in inaltime. Atunci, vom taia lastarii tineri si ii vom replanta in alte vase, direct in pamant; operatiunea e bine sa se faca primavara.

E bine sa le curatam tot timpul de florile uscate si de frunzele care se ingalbenesc sau prezinta semne de rugina, pentru a nu imbolnavi intrega floare.
La intervale de o luna, vom curata frunzele de praf, in cada, cu dusul, daca nu avem posibilitatea sa ne ajutam de ploaie in acest sens. Muscatele sunt flori care infloresc tot timpul anului daca au conditii: lumina si o temperatura in jur de 20 grade.

Un răspuns la “Muscata, regina teraselor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *