Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Muscata, regina teraselor


muscataMuscatele sunt, probabil, cele mai raspandite flori de balcon, terasa sau fereastra. Mult timp am fost convinsa ca muscata este floarea noastra nationala, dar dupa ce am vizitat litoralul grecesc mi-am dat seama ca acolo e raiul lor.


Sunt plante cu frunze rotunjite, cu multe flori sub forma de buchetele, intr-o multitudine de culori, de la rosu aprins pana la roz, alb, violet.

Iubesc lumina si nu sunt deranjate de expunerea directa la soare. Vor sa fie udate de 2-3 ori pe saptamana, sau chiar zilnic atunci cand temperaturile sunt foarte ridicate.

Pe masura ce plantele imbatranesc vor inflori mai putin si vor creste in inaltime. Atunci, vom taia lastarii tineri si ii vom replanta in alte vase, direct in pamant; operatiunea e bine sa se faca primavara.


E bine sa le curatam tot timpul de florile uscate si de frunzele care se ingalbenesc sau prezinta semne de rugina, pentru a nu imbolnavi intrega floare.
La intervale de o luna, vom curata frunzele de praf, in cada, cu dusul, daca nu avem posibilitatea sa ne ajutam de ploaie in acest sens. Muscatele sunt flori care infloresc tot timpul anului daca au conditii: lumina si o temperatura in jur de 20 grade.
Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

Linkuri

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii