Categorii
Gradina

Nufarul din gradina ta

poza nufar
Cand spui nufar te duci cu gandul la o floare complicata despre care citesti in poezii, o floare pe care o vezi doar in poze sau in mai stiu eu ce statiune balneo-climaterica (Baile Felix,Baile Herculane), o floare pe care cu siguranta nu o poti avea in propria curte.


Si totusi… este suficient sa fii proprietarul unui teren si sa ai dorinta de a avea pe el un lac incarcat cu nuferi.

Exista doua tipuri de nuferi: unul avand flori mari albe, cu miros placut (nymphaea alba), celalalt flori galbene (nuphar luteum).

Perioada de plantare a nufarului este din luna aprilie pana in luna septembrie, ei putand fi cumparati in ghivece de la magazine specializate. Se planteaza direct in malul de la fundul lacului sau se pun ghivecele pe caramizi (daca lacul are o adancime mai mica). O data radacina prinsa, nufarul nu mai necesita nicio ingrijire speciala . Este bine ca in primul an sa fie taiate florile pentru a face radacini viguroase.

Perioada de inflorire este iunie-iulie, florile de nufar tinand 2-5 zile, apoi pe masura ce se trec, tulpina se curbeaza si o data ofilita trage floarea sub apa. Florile de nufar se deschid o data cu primele raze de lumina, dupa-amiaza sau spre seara ele se inchid (este o retragere in stil de regina).

Sper ca acum dorinta sa fie gata si sa te apuci de treaba. La sfarsit poti admira lacul incarcat cu nuferi, iar tu, cu atata frumusete in fata, iti vei „incarca” sufletul cu bucurie si liniste.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *