Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Protejarea calitatii produselor alimentare


Au aparut noi norme ale Uniunii Europene privind etichetarea produselor alimentare. Aceste norme urmaresc sa ajute consumatorul sa poata face alegeri cat mai sanatoase.


In acest sens exista si la noi o initiativa legislativa, initiativa ce urmeaza sa fie adoptata de ambele Camere ale Parlamentului, si care prevede ca produsele alimentare sa prezinte pe eticheta sau pe ambalaj o bulina: de culoare verde – daca produsul este sanatos si poate fi consumat zilnic fara risc pentru sanatate, portocalie – daca produsul trebuie consumat cu moderatie sau rosie – daca produsul contine aditivi alimentari sau substante ce pot avea efecte daunatoare asupra sanatatii.

Ministerul Sanatatii va fi implicat in stabilirea criteriilor in baza carora va fi acordat tipul de bulina pentru fiecare produs alimentar.

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:, ,

Autor |

Comentarii

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii