Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Reducerea numarului de albine – semnal alarmant


Miercuri 22 iunie 2011, la Facultatea de Agronomie din Bucuresti, a avut loc un simpozion international româno-francez la care s-a semnalat reducerea drastica a numarului de colonii de albine producatoare de miere.
Au fost remarcate indeosebi cauze ale fenomenului precum: folosirea nerationala a pesticidelor, schimbarile climatice, factorul economic (comertul globalizat).
Daca in România pierderile sunt mai reduse, in Europa Occidentala mortalitatea anuala a numarului de albine a ajuns la 30% – 40% !


Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Apicultura Bucuresti recomanda apicultorilor sa evite zonele unde se practica agricultura intensiva, prin folosirea ierbicidelor in exces, precum si zonele cu culturi de organisme modificate genetic (OMG) care pot dauna, in timp, sanatatii albinelor.

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:, , ,

Autor |

Comentarii

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii