Tort diplomat

Ingrediente:

– 5 oua
– 1 cana si jumatate de zahar
– 1 cana si jumatate de lapte
– 10 plicuri gelatina
– 1 banana
– 2 portocale
– 1 lamaie
– 2 pachete piscoturi
– 1 litru frisca
– 1 cana compot (mere, pere, ananas…)
– stafide

Mod de preparare;

Galbenusurile frecate cu zaharul si laptele se pun pe foc, mestecand continuu pana clocoteste putin. Se pune gelatina dizolvata in 1/2 cana apa. Se bat albusurile spuma cu 2-3 linguri zahar. Se bate 1/2 kg frisca.
Cand s-au racit galbenusurile se amesteca cu albusurile si cu frisca. Se adauga cana de compot si zeama de la lamaie si de la portocale.
Se ia un vas imbracat in celofan si se aseaza in aceasta ordine:
– fructele (mere, pere, banane, ananas)
– compozitia(cu stafide)
– piscoturi
– fructe
– compozitie
– fructe
– piscoturi
Se da la rece si se rastoarna a doua zi. Se orneaza cu 1/2 kg frisca. Succes!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Regulament privind comentariile.