Categorii
Gradina

Sa iubim trandafirul

trandafir
Pentru iubitorii de frumos, trandafirul ramane, cred, floarea de suflet. Eleganta si rafinamentul, multitudinea de culori, diversitatea speciilor si faptul ca nu este atat de pretentios, il recomanda pentru orice gradina.


Trandafirul se planteaza primavara sau toamna intr-un pamant cu permeabilitate buna la apa. Cel mai comod este sa il cumparam de la magazinele specializate.

Exista insa destule metode de inmultire. Iata una la indemana oricui: cand florile trandafirului se scutura (pentru ultima oara, toamna tarziu) ramane doar partea din mijlocul florii, in forma de para, care este plina cu seminte. Acea parte se taie la 3-4 noduri mai sus si se planteaza direct in pamant.
Lastarii salbatici porniti din portaltoi trebuie inlaturati pentru a nu sufoca trandafirul.

E bine de stiut: pe masura ce florile se scutura acestea se taie cu o foarfeca, astfel va veti putea bucura de o noua inflorire. Un trandafir poate avea 4-5 infloriri, din luna mai pana in luna octombrie.

Cred ca poti incepe plantarea trandafirilor in propria gradina. Nimic nu se compara cu bucuria pe care o simti in momentul in care vezi ca ceea ce ai pus cu mana ta a prins viata. Si pentru ca lucrul acesta sa se intample trebuie doar sa o faci cu pasiune, iar pasiunea poate sa existe atata timp cat  „nu uitam sa iubim trandafirii”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *