Categorii
Casa pas cu pas

Acoperisul. Ce acoperitoare aleg pentru casa mea?

acoperis casaCe acoperitoare aleg? Principalele variante de acoperitori pe o casa sunt tabla sau tigla. Mai exista si varianta cu carton (tegola etc). In cazul tablei, vei gasi fel si fel de tipuri si marci prin depozitele de materiale de constructii.


Ce ar trebui sa stiu cand aleg tabla pentru acoperisul meu?

– Unul din lucrurile importante, cand pretul final conteaza, ar fi ca accesoriile (doliile, burlanele, coamele, jgheaburile etc) vor urca pretul aproximativ la dublu fata de pretul efectiv al tablei.
Cu cat este mai complex acoperisul, cu atat mai multe accesorii vor fi necesare. De aceea multi aleg ca acoperisul sa aiba doar doua ape si cat mai putine terase, care ar adauga accesorii in plus, deci vor creste pretul acoperitorii.

– Un alt detaliu foarte important, este grosimea tablei. O tabla subtire va ceda sau rugini mai repede, in timp.

Montajul acoperitorii

Montajul tablei, pe casa, este indicat sa fie facut de catre firma care o distribuie, astfel vei beneficia de garantie, care la unele modele este de peste 10 ani.

In principiu montarea acesteia nu este foarte complicata (cand ii privesti pe cei care se pricep). Eu nu recomand insa montajul fara firma de specialitate, din doua motive. Unul este cel mentionat mai sus si anume pierderea garantiei, iar al doilea este cel estetic. Asa cum se poate vedea in pozele de mai jos, am montat tabla pe acoperisul unei baraci si oricat de mult m-am straduit, nu a iesit „la linie” :).
Evident, fiind o simpla baraca pentru lemne, important este ca nu ploua in ea.

Ca idee de pricipiu (din experienta montarii acoperitorii pe baraca de lemne):

Tinand cont ca bucatile de tabla se suprapun o portiune, am plecat cu montajul de jos in sus, deci placa de tabla de sus va fi asezata deasupra celei de jos, asadar ploaia nu va putea patrunde la imbinari.
In rest, cu o bormasina vei infileta cu grija suruburile, avand grija ca ele sa patrunda in astereala.

Citeste si definitia sarpantei.

Ai nevoie de o firma de constructii care sa iti ridice casa la rosu sau sa se ocupe de finisaje? Contacteaza-ne la adresa andrei@casadex.ro

Poze si imagini cu tabla montata pe casa:

8 răspunsuri la “Acoperisul. Ce acoperitoare aleg pentru casa mea?”

SALUT. sunt teodor din hunedoara si as dori sa stiu ce este mai bun bca sau caramida la ridicarea unei case”
? si as mai dorii sa stiu la fundatia facuta la betoniera ce cantitatiile de balastru nisip ciment si la placa la fel as dorii …. VA MULTUMESC

Bune sfaturi. Desigur, nu e nimic complicat în montare, dar trebuie să știi pașii corecți.

Buna ziua,

Am inaltat patru pereti pe temelie si placa de beton, pentru o magazie, din BCA de 15 cm, cu ferestre si usi si am tunat centura de 15 cm cu dimensiunile de 6m lungime si 5m latime.
Urmeaza sa facem acoperisul si impreuna cu doi vecini „meseriasi” nu avem o solutie clara …
Va rugam din suflet, ajutati-ne cu o solutie tehnica (nu am gasit meseriasi pentru o lucrare asa mica si preturile lor te fac sa faci renunti …uneori !
Magazia nu are placa si nu v-a avea pod, deoarece ne dorim sa fructificam inaltimea aceea din dreptul celei mai inalte grinzi, „cal, magar, coama”(avem o butie foarte inalta si trebuie sa avem spatiul necesar golirii ei, adica un „metru si” ca un om sa aiba posibilitaea sa intre si sa iasa din ea).
Am cumparat:
– tigla ceramica, de Sighisoara – 55 mp
– 4 buc de grinda 10×10 cm de 6,4 m (verde inchis)
– 10 buc de grinda 10×10 cm de 6 m (verde deschis)
– 10 buc de grinda 10×10 cm de 3 m

Acoperisul este in doua ape si se va inalta cam la 2 m de zidul din fata cladirii.
Lateralele, de la centura la acoperis le vom zidi cu BCA.
Putem sa facem un acoperis, simplu, asa ca in desenele de mai jos, fara sa cada, stiind ca dorim stresini de cel putin 0,7 m de jur imprejur?

Vedere laterala

Coama trebuie sa o facem din doua grinzi solidarizate, sa avem o grinda de 10×20 cm.? Deasemeni ne intereseaza inaltimea popului si distanta dintre grinzi.
In conditiile aratate mai sus, asteptam un raspuns competent … fara comentarii rautacioase … pentru care multumim anticipat !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *