Categorii
Gradina

Arborele de matase, arbore ornamental

arborele de matase

Arborele de matase, cunoscut si sub numele de Mimoza sau Albizzia, este originar din Asia si a fost adus in Europa prin secolul al XVIII-lea. Este un arbore de inaltime medie, in general, dar uneori el poate depasi chiar si 10 metri.
Arborele de matase este un arbore decorativ care impresioneaza, in special, prin flori. Din iunie pana in august e plin de flori roz, sub forma unor buchetele bogate, matasoase. Si frunzele sunt frumoase, elegante, lungi, asemanatoare cu frunzele de feriga.


Conditiile de mediu prielnice arborelui de matase
Arborele de matase creste relativ repede. Pentru a se dezvolta bine are nevoie de un sol fertil, bine drenat. Are nevoie si de multa lumina, deci il vom planta intr-un loc insorit din gradina. Este destul de rezistent la seceta si s-a adaptat si la temperaturile iernilor noastre.

arbore de matase floare

Inmultirea
Inmultirea se realizeaza prin seminte, in timpul primaverii. Dupa insamantare vom mentine pamantul umed prin udari repetate. Putem insamanta in ghivece, dar numai dupa 2 ani putem face transplantarea in gradina. Cel mai simplu este sa cumparam arbustul si sa il plantam direct in gradina. Plantarea se va face in acest caz toamna tarziu.

Ingrijirea
In perioadele foarte secetoase il vom uda la cateva zile. Pe timp de iarna arborele de matase rezista la temperaturi de -15, -18 grade. Daca gerurile mari ii vor distruge ramurile mai tinere, le vom taia in primavara urmatoare si ii vor creste foarte repede altele noi. Daca din diverse motive coroana arborelui de matase se ofileste, o vom tunde si el va inmuguri si va dobandi o coroana si mai bogata.

2 răspunsuri la “Arborele de matase, arbore ornamental”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *