Categorii
Retete culinare

Caise confiate – un deliciu pentru iarna

caise

Caisele confiate sunt foarte gustoase, ca atare sau adaugate in salate de fructe sau inghetate, dar sunt si foarte aspectuase in ornarea unor prajituri sau torturi.
Le putem prepara in casa astfel:


Ingrediente:
1 kg de caise bine coapte si sanatoase
500 g zahar
250 ml apa

Mod de preparare:
Amestecam intr-un vas apa cu zaharul, adaugam caisele, jumatati, dupa ce le-am scos samburii si punem vasul pe foc. Dupa ce ajung la fierbere dam vasul deoparte.
A doua zi scoatem caisele, fierbem din nou siropul si il turnam peste caise.
A treia zi scoatem caisele pe o sita, le lasam sa se zvante, le presaram cu zahar tos si le punem la uscat la 40 grade.
Dupa ce s-au uscat la aranjam in cutii in straturi cu hartie intre ele si le pastram la loc uscat si rece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *