Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Ce sunt calaretii si la ce folosesc in constructii?


calareti placaCalaret / calareti


Calaretii sunt armaturi suplimentare intr-o piesa de beton armat. Ei se folosesc in general la armarea placii si sunt sub forma literei „U”. Ii poti vedea in poza alaturata. Asezarea lor se face conform proiectului, distanta dintre calareti fiind diferita, in functie de suprafata camerei (distanta dintre grinzi/centuri).

calareti

In cazul meu, calaretii au fost facuti din fier beton PC52 si au fost folositi la armarea placii beciului si a placii casei (deasupra parterului)

Distantele dintre calareti au variat. Deasupra livingului, de exemplu, distanta a fost de 8 cm, la alte camere fiind de 10 cm sau chiar 12.

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:, ,

Autor |

Comentarii

Ene Alex in martie 9th, 2017

Bună ziua mă interesează un preț pentru ridicarea primului nivel cu placa si zidărie plus acoperIs? Menționez ca amprenta este de 85 m2.

marinel in martie 9th, 2017

BUNA ZIUA
Pt oferta trimiteti planse proiect pe e-mail vilmacomp1969@yahoo.com sau tel 0724156676.Executam lucrari de proiectare-executie-costuri-renovari,case-vile-ap la rosu sau cheie cu materialele noastre sau ale clientului.Prezentam lucrari executate sau in curs de executie
STIMA

Rusu in iulie 18th, 2018

Domnule,calaretii au rostul lor.Nu sânt numai „armatura”,sânt importanti in construcția unei case.Asezarea lor in functie de proiect,(la 8 cm,la 10cm……)denotă rezistența plăcii,domnule constructor.pam-pam.

Linkuri

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii