Categorii
Dictionar constructii / gradina

Ce sunt calaretii si la ce folosesc in constructii?

calareti placa
Calaret / calareti


Calaretii sunt armaturi suplimentare intr-o piesa de beton armat. Ei se folosesc in general la armarea placii si sunt sub forma literei „U”. Ii poti vedea in poza alaturata. Asezarea lor se face conform proiectului, distanta dintre calareti fiind diferita, in functie de suprafata camerei (distanta dintre grinzi/centuri).

calareti
In cazul meu, calaretii au fost facuti din fier beton PC52 si au fost folositi la armarea placii beciului si a placii casei (deasupra parterului)

Distantele dintre calareti au variat. Deasupra livingului, de exemplu, distanta a fost de 8 cm, la alte camere fiind de 10 cm sau chiar 12.

4 răspunsuri la “Ce sunt calaretii si la ce folosesc in constructii?”

Bună ziua mă interesează un preț pentru ridicarea primului nivel cu placa si zidărie plus acoperIs? Menționez ca amprenta este de 85 m2.

BUNA ZIUA
Pt oferta trimiteti planse proiect pe e-mail vilmacomp1969@yahoo.com sau tel 0724156676.Executam lucrari de proiectare-executie-costuri-renovari,case-vile-ap la rosu sau cheie cu materialele noastre sau ale clientului.Prezentam lucrari executate sau in curs de executie
STIMA

Domnule,calaretii au rostul lor.Nu sânt numai „armatura”,sânt importanti in construcția unei case.Asezarea lor in functie de proiect,(la 8 cm,la 10cm……)denotă rezistența plăcii,domnule constructor.pam-pam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *