Ciorba de fasole verde si dovlecei cu smantana


E vara si prefer ciorbele sau supele de legume; sunt mai usoare si mai racoritoare decat cele cu carne. Si apoi, trebuie sa profitam de bogatia de vitamine si minerale pe care legumele ni le ofera.


Ingredientele pentru ciorba de fasole verde si dovlecei:
500 g fasole verde
2 dovlecei medii
2 ardei grasi
2 morcovi
1 ceapa
2-3 rosii medii
1 mana de varza tocata (optional)
1 ou
200-300 g smantana sau iaurt
patrunjel si marar

Modul de preparare:
Mie imi place sa-mi pregatesc de la inceput toate ingredientele necesare unui preparat si apoi sa incep sa-l pregatesc.

Deci, curat si spal fasolea verde, pe care o maruntesc dupa gust, curat dovleceii de coaja si de seminte si ii tai tot dupa gust, spal rosiile, le curat de pielite si le tai cubulete, curat si spal ardeii, morcovii, ceapa si toc varza. Ce a fost mai greu, a trecut.


Intr-o oala pun putin ulei (cam 1 lingura) si calesc pentru cateva minute ceapa, morcovul si ardeii toate taiate ca pentru ciorba. Adaug apa si las la fiert. Cand incepe apa sa clocoteasca adaug sare, pun pastaile fasole si varza. Acopar oala cu capacul. Dovleceii fierb mai repede, asa ca ii adaug cand fasolea verde e pe jumatate fiarta. Pun si rosiile. Mai pun apa daca e necesar.
Inainte de a lua ciorba de pe foc, bat un ou intr-un castron, adaug peste el smantana sau iaurtul si cateva polonice de ciorba fierbinte, amestec si il rastorn in oala. Mai las pe foc 2-3 minute, ii pun si verdeata tocata, patrunjel si marar, si ciorba e gata.
Cand servim, mai putem adauga in farfurie smantana sau iaurt, dupa gust.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Regulament privind comentariile.