Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Coacazul, sursa de sanatate


coacaze rosii
S-a spus despre coacaz ca este un arbust minune, dar nu atat pentru frumusetea lui, cat pentru numeroasele proprietati binefacatoare ale fructelor si frunzelor sale. Fructele si frunzele de coacaz sunt de un real folos in tratamente pentru boli ale sistemului nervos, boli gastro-intestinale, hepato-biliare, cardio-vasculare sau renale. Exista coacaze rosii si coacaze negre, care se dezvolta sub forma de ciorchini cu bobite stralucitoare. Coacazele rosii au gustul acrisor mai accentuat. Sunt foarte gustoase si bogate, in special, in vitamina C si se pot consuma ca atare, sau in diverse preparate: sirop, ceai, compot, dulceata, gem, vin medicinal, otet.


Plantarea coacazului
Solul propice dezvoltarii coacazului este solul argilos, lutos, fara apa in exces si bine fertilizat. Plantarea butasului de coacaz se face toamna tarziu, dupa caderea frunzelor, in octombrie – noiembrie. Dupa saparea gropii se va fertiliza bine pamantul cu gunoi de grajd fermentat, se vor curata radacinile butasului de partile uscate, se va introduce butasul in locul pregatit, dupa care se va tasa bine pamantul si se va uda.

coacaze negre


Ingrijirea coacazului
Cea mai importanta operatie de ingrijire a coacazului este taierea. Taierea se va face primavara sau toamna, pentru a favoriza cresterea ramurilor tinere, care vor produce fructe mai numeroase si mai mari. Ciorchinii de pe ramurile imbatranite au boabele mici si rare. Vom taia lastarii care nu mai rodesc. Daca ciorchinii sunt in numar mare, dar cu bobitele mici, va fi nevoie sa rarim serios tufa de coacaz.

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:, , ,

Autor |

Comentarii

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii