Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Compot de piersici pentru iarna


piersici



Aromate si zemoase, cu gust dulce-acrisor, piersicile, nu numai ca ne hidrateaza organismul in timpul zilelor calde de vara, dar, prin continutul bogat de vitamine, minerale si antioxidanti, ele au un efect benefic si asupra sanatatii noastre. Se spune ca piersicile incetinesc imbatranirea , infrumuseteaza tenul, imbunatatesc intelectul si intaresc inima. Ajuta pe cei cu probleme digestive, pe cei cu probleme depresive si sunt perfecte in dietele celor slabiti sau aflati in convalescenta. Piersicile sunt energizante si intaresc sistemul imunitar.


Putem conserva piersicile pentru iarna sub diverse forme: gem, dulceata, compot. Iata o reteta pentru cel mai simplu si rapid compot de piersici.

compot piersici

Avem nevoie de:
Piersici, zahar, vanilie (facultativ) si borcane curate.

Cum facem compotul de piersici:
Alegem piersici sanatoase si bine coapte. Le spalam. Daca piersicile sunt bine coapte le putem curata de pielita, dar nu e absolut necesar. Le taiem felii si inlaturam samburii. Umplem borcanele (preferabil de 800 de grame) cu feliile de piersici. Adaugam 3-4 linguri de zahar la fiecare borcan, umplem cu apa si inchidem cat se poate de ermetic capacele. Punem borcanele intr-un vas mai mare si le fierbem in bain-marie. Dupa ce apa incepe sa fiarba le lasam la foc mic 1 ora. Dupa fierbere lasam borcanele cu compot, acoperite cu un prosop, sa se raceasca in apa in care au fiert.


In acelasi mod putem face compotul de visine, compotul de prune, compotul de struguri, cu mici diferente la cantitatea de zahar, in functie de gust si de dulceata fructelor.




Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:, , , ,

Autor |
loading...

Comentarii

marta in iulie 23rd, 2011

da, e foarte bun compotul de piersici si eu am facut
eu am preparat si compot de caise, dupa aceeasi reteta, la un borcan de 800 de grame am pus caisele fara samburi, taiate in jumatati sau sferturi, 3 linguri de zahar si am umplut cu apa. am capacit borcanele si le-am pus la fiert in bain-mari. le-am lasat 45 minute dupa ce apa a dat in clocot. mi se pare o reteta simpla si e un compot foarte bun pentru iarna
eu nu folosesc nici un fel de conservanti si vad ca nici tu
e mai sanatos asa

kira in iulie 28th, 2011

Buna seara, fetelor
vreau si eu sa fac pentru iarna compot de prune, pot sa il fac dupa reteta voastra?

cami in iulie 28th, 2011

da, kira, si eu fac la fel compoturile, inca nu am facut de prune, astept prunele anaspet, sunt mai bune, eu pun si un praf de scortisoara si vanilie am facut si compot de cirese si compot de visine, la visine am pus 5 linguri de zahar la borcanul de 800 astup bine borcanele si le fierb in apa 1 ora dupa ce apa a dat in fiert si le las sa se raceasca pana a doua zi tin foarte bine in camara succes

Linkuri

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii