Categorii
Gradina Viata la tara

Cu motocoasa la spinare

motocoasa cu disc
Vara anului 2011 este prima vara care ma prinde la tara. Aici… chiar faci miscare in aer curat. Adica, iarba creste si daca vrei tu si daca nu vrei. Bineinteles ca il poti chema pe Nea Gheorghita sa o taie cu coasa, dar care mai e placerea ta?
Ei bine, am incercat sa tai iarba cu coasa si am vazut ca nu e chiar simplu. Adica nu stiu cum naiba face Nea Gheorghita, dar o taie egal. Parca e masina de tuns iarba.


Asa ca mi-am luat o motocoasa pe benzina. Nu sariti sa ma certati. E un inceput 🙂 Am dat juma’ de ora si am transpirat. Era si soare.

Sa vedem cum se tunde iarba cu motocoasa.

Ai doua variante. Sa ii aplici in capat un disc metalic sau un fir. Daca ii aplici firul vei putea taia doar iarba, insa cu discul poti taia si rugi (maracini) mari.

Motocoasa, din cate mi-am dat eu seama, e utila in principal pentru maracini, pentru iarba fiind mai indicata o masina de tuns iarba, despre care vom vorbi in curand.

Asadar, i-am pus discul. Motocoasa mea functioneaza pe benzina si ulei. Exista si motocoase pe curent. Am citit instructiunile de utilizare, i-am adaugat benzina, ca la carte, apoi ulei, intr-o camaruta separata si am pornit-o. Ai vazut vreodata cum se porneste o drujba? La fel si motocoasa. Tragi de un fir de cateva ori, te enervezi putin ca nu „pleaca”, dar pana la urma porneste. O agati de gat si cu miscari din umeri, stanga-dreapta ca la gimnastica, te plimbi prin gradina, pana razi tot. Tot ce vrei, indicat ar fi sa lasi in picioare rosiile, ceapa si pomii fructiferi.

Hai ca se poate. La final… ba nu… la inceput si la final bei cate un pahar de bere. Sa vezi ce merge treaba.

Mai jos, dovada 🙂

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *