Categories
Retete culinare

Dulceata de piersici


Este vremea piersicilor! Parfumate si pline de culoare, sunt bune in orice forma: prospete, compot, gem sau dulceata. Iata o reteta simpla de dulceata de piersici:


Ingrediente:

– 3 kg piersici
– 1 kg zahar
– 1 lamaie

Mod de preparare:

Se spala bine piersicile (pana se inlatura tot „puful”). Apoi se taie in felii subtiri si se pun intr-o cratita de dimensiuni medii. Se presara zaharul peste piersici.

Se fierbe la foc mic, pana incepe sa se ingroasa. Se verifica din cand in cand compozitia intr-o farfuriuta. Cand este spre sfarsit, se pune zeama de la lamaie si se mai lasa 10 minute la fiert.

Dulceata se pune fierbinte in borcane. Se pastreaza intr-un loc rece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *