Dulceata de piersici
Este vremea piersicilor! Parfumate si pline de culoare, sunt bune in orice forma: prospete, compot, gem sau dulceata. Iata o reteta simpla de dulceata de piersici:
Ingrediente:
– 3 kg piersici
– 1 kg zahar
– 1 lamaie
Mod de preparare:
Se spala bine piersicile (pana se inlatura tot „puful”). Apoi se taie in felii subtiri si se pun intr-o cratita de dimensiuni medii. Se presara zaharul peste piersici.
Se fierbe la foc mic, pana incepe sa se ingroasa. Se verifica din cand in cand compozitia intr-o farfuriuta. Cand este spre sfarsit, se pune zeama de la lamaie si se mai lasa 10 minute la fiert.
Dulceata se pune fierbinte in borcane. Se pastreaza intr-un loc rece.
Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior
Etichete:gemuri si dulceturi, piersici
loading...
Comentarii