Dulceata de visine

Este vremea visinelor! Pentru cei care prefera acest fruct, este motiv de bucurie. Iata o reteta veche, de la bunica mea, de dulceata de visine:

Ingrediente dulceata:

– 6 kg visine
– 3 kg zahar
– 1 lamaie

Mod de preparare:

Se inlatura coditele visinelor, se spala bine cu apa rece si apoi se scot samburii.
La o farfurie cu varf de visine, fara samburi, se presara 1 kg de zahar (alegeti o farfurie mai mare).
Din cele 6 kg de visine ies aproximativ 3 farfurii.

Se pune compozitia intr-o cratita de dimensiuni mari si se lasa la frigider pana a doua zi.
Se pune pe aragaz la foc mic si se fierbe pana se ingroasa compozitia. Trebuie verificat din cand in cand intr-o farfuriuta daca s-a ingrosat suficient. Cand este aproape gata se pune zeama de la o lamaie si se mai lasa 10 minute. Se ia spuma cu o spumiera sau se pot pune servetele peste compozitie care vor absorbi rapid spuma. Dulceata se pune fierbinte in borcane.

Dulceata de visine, parfumata si acrisoara, este ideala pentru a umple clatitele sau pentru diverse alte deserturi. Poate tine pana la 2 ani daca se pastreaza intr-un loc rece.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Regulament privind comentariile.