Categorii
Gradina

Flori de piatra, cum le inmultim si cum le ingrijim

floare de piatra

Floarea de piatra (Portulaca grandiflora), este originara din America. Este o planta atat de puternica si rezistenta, incat poate supravietui in conditii de mediu si sol atat de vitrege, cum nu ar putea suporta multe alte plante. Si nu numai ca supravietuieste, dar este o planta minunata; de statura mica, 10-20 cm, cu o bogatie de flori stralucitor si variat colorate in alb, roz, galben, portocaliu, rosu, mov.
Florile de piatra infloresc din iunie pana tarziu in toamna. Seara, florile se inchid, dar dimineata, de la primele raze ale soarelui ne zambesc din nou. Nefiind pretentioase, le putem planta in gradina noastra printre dale, pe langa borduri, in general in locurile unde alte plante nu s-ar putea dezvolta.


Conditiile de mediu
Solul propice dezvoltarii florilor de piatra este un sol uscat, cu putin humus si mult nisip. Iubesc enorm de mult soarele, vor avea cele mai frumoase flori in verile foarte calduroase, deci este necesar sa alegem pentru insamantare locurile cele mai insorite din gradina. La umbra floarea de piatra va creste, dar nu va inflori.

flori de piatra

Inmultirea si ingrijirea florilor de piatra
Vom realiza inmultirea florilor de piatra prin insamantare. Punem semintele in jardiniere pe la inceputul lunii martie si in aprilie mutam plantutele in gradina. Putem insamanta direct in gradina, in aprilie-mai, dar in cazul acesta plantele vor creste mai greu, in functie de temperatura de afara. De la an la an florile noastre se vor inmulti de la semintele cazute pe sol.

Florile de piatra nu au nevoie de o ingrijire speciala. Le vom uda rar, umezeala in exces le poate distruge, ele, preferand solurile uscate; de aceea se si numesc flori de piatra.

3 răspunsuri la “Flori de piatra, cum le inmultim si cum le ingrijim”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *