Categorii
Gradina

Hibiscus, arbust ornamental ce infloreste toata vara

hibiscus alb

Hibiscus, arbust de provenienta asiatica, poate ajunge in locurile sale de bastina chiar la 4 metri inaltime. Este unul dintre cei mai apreciati arbusti ornamentali gratie florilor colorate in alb, roz, lila cu striatii de rosu, simple sau batute. Are o perioada lunga de inflorire, iulie-septembrie, in vreme ce alti arbusti ornamentali, precum liliacul, iasomia, forsythia si-au pierdut florile de mult. Se poate planta solitar, in grupuri divers colorate, sau in gardul viu.


Conditii de mediu
Hibiscusul creste relativ repede, nu are nevoie de un anume tip de sol, dezvoltandu-se bine oriunde. Una dintre putinele pretentii este sa aiba soare cel putin jumatate din zi. Rezista bine si la temperaturi foarte mari si la seceta si la gerurile iernii. Plantele mai tinere vor fi protejate impotriva gerurilor mari.

hibiscus lila

Plantare si inmultire hibiscus
Arbustii de hibiscus se vor planta primavara devreme sau toamna. Daca avem arbustul in ghiveci, il putem planta si in timpul verii, dar daca e foarte cald si seceta va trebui sa il udam pana vom fi siguri ca s-a prins.
Hibiscusul se inmulteste foarte usor prin butasi sau seminte.
Spre sfarsitul verii putem culege semintele din capsulele ramase in urma infloririi, seminte pe care le vom insamanta primavara. Dupa ce le raspandim pe sol, le acoperim cu un strat de pamant. Nu e nevoie sa le sadim prea adanc. Vom uda locul din cand in cand si in 3-4 saptamani vor rasari puii de hibiscus, pe care ii putem replanta unde dorim.

Ingrijire hibiscus
Hibiscusul nu are nevoie de ingrijire speciala.
Suporta bine tunderea si chiar e nevoie sa il tundem, pentru a-i stimula inflorirea si pentru a-i modela coroana.
Tunderea se va face primavara, inainte de intrarea in perioada de vegetatie.
Florile vor fi mai multe, mai mari si mai frumoase, iar arbustul va emana un aer de sanatate, daca vom fertiliza pamantul din cand in cand.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *